Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

AKSJON BOLIGBRANN 2013

Av Per Ole Sivertsen 
29.11.2013
 
Aksjonen boligbrann 2013 innledes med Røykvarslerens dag 1. desember og fortsetter med en landsomfattende boligkontroll 3.-5. desember. Målet for Aksjon boligbrann er å sette et massivt søkelys på brannsikkerhet i private hjem.
-

Cirka 40 000 husstander over hele landet får 3.-5. desember besøk av lokale brannvesen/feiervesen og DLE, med tilbud om gratis og uforpliktende sjekk av brann- og elsikkerheten i boligen. Under boligkontrollene skifter kontrollørene batterier i alle røykvarslere i boligene de besøker. Hele 100 000 røykvarslerbatterier blir delt ut i løpet av aksjonen.

Over 300 brann-/feiervesen og DLE deltar på aksjonen og alle byer og tettsteder av en viss størrelse i er med på aksjonen. Aksjon boligbrann har også invitert alle femte-, sjette- og sjuendeklassinger til å sjekke seks enkle punkter hjemme hos foreldre, besteforeldre og andre kjente. Mange brannvesen og DLE følger opp med undervisning i skolene. Mer informasjon om konkurransen finner du på Brannvettskolen.

Også i år stiller Håndballjentene opp i aksjonens brannvernkalender. Kalenderen er trykket opp i et opplag på 100 000. 60 000 brukes under boligkontrollene og 40 000 sendes sammen med "Håndballmagasinet", som blant annet sendes til alle håndballspillere i Norge.

- Vi er stolte over at Håndballjentene viser sitt samfunnsengasjement ved å stille opp for brannvernkampanjen Aksjon boligbrann. De er fantastiske ambassadører for saken vår, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i
DSB.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Norsk brannvernforening og Gjensidige står bak kampanjen Aksjon boligbrann, mens representanter fra brann-/feiervesen og det lokale elektrisitetstilsyn står for den praktiske gjennomføringen.

Les mer om Aksjon boligbrann på www.aksjonboligbrann.no og på aksjonens Facebookside.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Per Ole Sivertsen

 

      HVA SKJER?
MAI 2019
06.05. Brannvernkonferans...
14.05. Skogbrannseminar...
23.05. Generalforsamling ...
SEPTEMBER 2019
11.09. Brannforebyggende ...
JUNI 2020
15.06. Interschutz...
SE ALLE AKTIVITETER

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann