Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

NØDALARMERINGSSENTRALER I NORDEN

Av Guttorm Liebe 
30.05.2014
 
JD og DSB feilinformerer til stadighet hva angår antallet sammenlignbare alarmsentraler i Norden. Her er et forsøk på en sammenlignbar kartlegging i den hensikt å bringe mer korrekt informasjon.
-

JD og DSB har gjentatte ganger oppgitt et altfor lavt tall hva angår alarmsentraler i Danmark, Finland og Sverige når det er gjort sammenligninger med antallet i Norge.

Årsaken til feilinformasjonen er ukjent, men det er nærliggende å tro at det enten skyldes en eller annen form for taktikk eller det skyldes mangel på innsikt. Terminologien kan også volde et stort problem, fordi det kreves ganske god treffsikkerhet i formuleringene for å få svar på det man egentlig etterspør eller skal sammenligne. Uansett årsak, bør tall som oppgis i utredninger og fra talerstoler være noenlunde riktige, - og dersom man er i tvil bør tvilen synliggjøres.

 

Nordisk tall

Jeg har gjort et forsøk på å gjøre en kartlegging, som gir så sammenlignbare tall som mulig. Understreker at det er svært vanskelig å gjøre sammenligninger, - derfor tas det et visst forbehold. Og derfor gjengis ikke kortversjonen i denne tekst. Det henvises i sin helhet til vedlegg, hvor det som ble etterspurt siteres ordrett.

 

Men, - det er åpenbart at de tre andre nordiske landene på mange måter har de samme utfordringer, samme problemstillinger og mye av den samme fragmenteringen som vi har i Norge. Det har vært vilje til både sentraliseringer og sammenslåinger, og til det motsatte.

 

Herved oppfordres til å bruke de oppgitte tall dersom man ønsker slike sammenligninger, - med mindre man skulle være i stand til å frambringe enda mer korrekte opplysninger eller sammenligninger.

 

Her er vedlegget.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Per Ole Sivertsen

 

      HVA SKJER?
MAI 2019
06.05. Brannvernkonferans...
14.05. Skogbrannseminar...
23.05. Generalforsamling ...
SEPTEMBER 2019
11.09. Brannforebyggende ...
JUNI 2020
15.06. Interschutz...
SE ALLE AKTIVITETER

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann