Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

NEKROLOG

Av Guttorm Liebe 
28.01.2015
 
Til minne om Boris Aarnio
-
1944 - 2014

En svært markant skikkelse i nordisk brannvern gikk bort natt til 1ste juledag. Tidligere brannsjef Boris Aarnio egnet hele sitt arbeidsliv til det finske, nordiske og europeiske brannvesen. Til sammen virket han i mer enn 50 år i brannvesenet. Han var mangeårig medlem av det finske brannbefalsforbundets styre, var sentral i etableringen av samarbeidet mellom de nordiske brannbefalsforbund og ved etableringen av FEU i 1995.

Det var med sorg vi juledagen 2014 mottok meldingen fra våre finske kolleger at tidligere brannsjef Boris Aarnio hadde gått bort forrige natt.

Boris ble født i Borgå 23.1.1944, og ble ansatt om brannmann ved Neste AB oljraffineri i 1965. Etter en meget kort karriere der, ble han ansatt som brannmann i Borgå brannvesen. Etter avsluttende kurs ved brannskolen og tilleggstudier, ble han brannmester i Borgå, en stilling han innehadde fram til 1985.

Han fortsatte sin karriere der, nå som brannsjef. Brannvesenet i Finland ble sterkt omorganisert i 2003-2004 da et mindre antall ”kretsbrannvesen” ble etablert ved sammenslåinger. Boris fikk jobben som direktør for det nyetablerte Østra Nyland redningsverk i 2004, og han gikk av med pensjon året etter.

Foruten den solide karrieren i brannvesenet, ble Boris kjent som en som utviklet brannfaget både nasjonalt og internasjonalt. Han var aktiv innenfor brannvernforeninger lokalt, nasjonalt og etter hvert internasjonalt, og ble æresmedlem i både den regionale brannvernforeningen, og Sveriges og Finlands brannbefalsforbund.

Boris var svært aktiv innenfor det nordiske samarbeidet i mange år, og det var i den anledning jeg først møtte ham. Boris deltok også i etableringen av den eurpeiske føderasjonen av brannbefalsforbund (FEU). Det var i disse to sammenheng jeg fulgte Boris i bortimot 20 år.

Han ble gravlagt den 16. januar 2015 med tradisjonelle finske brannmannsseremonier.

Med Boris Aarnio er en blant de mest sentrale i det nordiske brannvernsamarbeidet gått bort. Jeg kjente Boris som en genuin fagmann. Han satte sitt preg på utviklingen av brannvesenet i Finland, de nordiske land og i Europa. Han hadde gjennomslagskraft og gikk aldri av vegen for å ta i et tak.  Vi minnes ham i takknemmelighet for hans store innsats.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Per Ole Sivertsen

 

      HVA SKJER?
MAI 2019
06.05. Brannvernkonferans...
14.05. Skogbrannseminar...
23.05. Generalforsamling ...
SEPTEMBER 2019
11.09. Brannforebyggende ...
JUNI 2020
15.06. Interschutz...
SE ALLE AKTIVITETER

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann