NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
STUDIETUR FLORIANSDORF 2010
Av Ståle Fjellberg  
18.10.2011
 
I fjor var jeg så heldig å få stipend av RUU (reisestipend og utvekslingsutvalget) for å reise på studietur til Tyskland for å studere forebyggende arbeid blant barn og unge. Jeg besøkte to brannlandsbyer i Aachen og Iserlohn, som gir mye forebygging med relativt lite personellressurser. Vedlagt er rapporten fra studieturen.
-

Etter FEU-møte i Aachen i november 2009 oppfordret leder av NBLF Nils-Erik Haagenrud meg til å se nærmere på den forebyggende aktiviteten som blir gjennomført i Aachen og Iserlohn i Tyskland.

Det var da naturlig å søke reisestipend gjennom RUU (reise og utdanningsutvalg bestående av NBLF, DSB, Gjensidige og støttespiller Skogbrand). For at utbytte av turen skulle bli best mulig, var det også ønskelig å reise to til Tyskland. Det ble derfor søkt om stipend for to personer, det vil si seksjonsleder Frode Strøm og meg selv; avdelingsleder Ståle Fjellberg. Vi er begge ansatt i Brannvesenet Sør-Rogaland IKS i forebyggende avdeling, som teller totalt 45 ansatte inkludert feiervesen.
 
Her er rapporten.