Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

NY INSTRUKS FOR REDNINGSTJENESTEN

Av Per Ole Sivertsen 
13.09.2013
 
Regjeringen styrker samordningen av redningstjenesten gjennom en ny instruks. Hovedredningssentralens to operasjonssentraler i Bodø og på Sola videreføres, men slås sammen til én organisatorisk enhet ledet av en redningsdirektør.
-

– Hensikten er å sette Hovedredningssentralen bedre i stand til å ivareta samordningsoppgaver for redningstjenesten, slik at samvirket mellom offentlige, private og frivillige organisasjoner styrkes, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo.

Dagens instruks for redningstjenesten er senest revidert i 1980. Med den nye instruksen reflekteres dagens praksis på en bedre måte, samtidig som styringsstrukturen forbedres.

Sentralene i Bodø og på Sola har til nå vært to forskjellige organisasjoner med delt geografisk ansvarsområde. Ved å slå dem sammen til én organisatorisk enhet tydeliggjøres ansvar, oppgaver og roller i redningstjenesten. Samtidig erstattes de to kollektive redningsledelsene ved Hovedredningssentralen med et nasjonalt redningsråd.

– Kompetanse og ressurser vil kunne utnyttes på en bedre måte når sentralene samles i én organisasjon med én felles leder, sier Faremo.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann