Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

KOMMUNENS HJEMMEL TIL Å BEGRENSE FYRVERKERIBRUK

Av Per Ole Sivertsen 
25.11.2013
 
Forskrift om håndtering av eksplosjonsfarlig stoff endret i oktober 2013.
-

I en ny § 2-10 A i eksplosivforskriften, har kommunen nå fått en klar hjemmel til å fastsette begrensninger i bruk av fyrverkeri.

Kommunen kan etter en risikovurdering av lokale forhold sette begrensninger i bruk av fyrverkeri i spesifikt angitte områder, der det erfaringsmessig vil oppstå fare for liv, helse, miljø eller materielle verdier. Det kan opprettes lokale forbudssoner i kommunen. Det er kommunestyret selv som har fått myndighet til å fastsette lokale forskrifter med nevnte begrensninger. Denne myndigheten kan ikke delegeres videre.

Da eventuelle begrensningen må fastsettes som forskrift, antas det at kommunene ikke rekker å få fastsatt slike for sesongen 2013/14
Bestemmelsene i eksplosivforskriften om forbud mot oppsetting og avfyring av fyrverkeri i tettbebyggelse eller nær tørr skog eller andre brannfarlige omgivelse uten tillatelse fra brannvesenet, gjelder fortsatt.

Nytt er det også at det i eksplosivforskriften er tatt inn en presisering, hvor det fremkommer at det er tillatt å avfyre fyrverkeri på nyttårsaften mellom kl. 18.00 og kl 02.00, dersom ikke noe annet er bestemt direkte i eksplosivforskriften som nevnt over, eller i lokal forskrift fastsatt av kommunestyret.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann