Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

NØDALARMERINGSSENTRALER I NORDEN

Av Guttorm Liebe 
30.05.2014
 
JD og DSB feilinformerer til stadighet hva angår antallet sammenlignbare alarmsentraler i Norden. Her er et forsøk på en sammenlignbar kartlegging i den hensikt å bringe mer korrekt informasjon.
-

JD og DSB har gjentatte ganger oppgitt et altfor lavt tall hva angår alarmsentraler i Danmark, Finland og Sverige når det er gjort sammenligninger med antallet i Norge.

Årsaken til feilinformasjonen er ukjent, men det er nærliggende å tro at det enten skyldes en eller annen form for taktikk eller det skyldes mangel på innsikt. Terminologien kan også volde et stort problem, fordi det kreves ganske god treffsikkerhet i formuleringene for å få svar på det man egentlig etterspør eller skal sammenligne. Uansett årsak, bør tall som oppgis i utredninger og fra talerstoler være noenlunde riktige, - og dersom man er i tvil bør tvilen synliggjøres.

 

Nordisk tall

Jeg har gjort et forsøk på å gjøre en kartlegging, som gir så sammenlignbare tall som mulig. Understreker at det er svært vanskelig å gjøre sammenligninger, - derfor tas det et visst forbehold. Og derfor gjengis ikke kortversjonen i denne tekst. Det henvises i sin helhet til vedlegg, hvor det som ble etterspurt siteres ordrett.

 

Men, - det er åpenbart at de tre andre nordiske landene på mange måter har de samme utfordringer, samme problemstillinger og mye av den samme fragmenteringen som vi har i Norge. Det har vært vilje til både sentraliseringer og sammenslåinger, og til det motsatte.

 

Herved oppfordres til å bruke de oppgitte tall dersom man ønsker slike sammenligninger, - med mindre man skulle være i stand til å frambringe enda mer korrekte opplysninger eller sammenligninger.

 

Her er vedlegget.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann