Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

DANMARK GÅR FRA 86 BRANN- OG REDNINGSVESEN TIL 20

Av Nils Erik Haagenrud 
19.08.2014
 
Regjeringen i Danmark har bestemt at brann- og redningsvesenet skal omorganiseres fra dagens 86 til 20 enheter innen 1.januar 2016
-
KL og regjeringen i Danmark har inngått en avtale om at dagens 86 brann- og redningsvesen skal reduseres til 20 enheter innen 1.januar 2016.  Det er lagt opp til at kommunene selv kan finne lokale løsninger for organiseringen. I tillegg legges det opp til at de statlige redningsberedskapene skal spare 125 millioner og at oppgaver skal overføres fra staten til kommunene. Det blir spennede og se hva slutt resultatet blir.
-

Kommentarer til denne nyheten:
 
26.08.2014, skrevet av Steinar Frøiland
Min erfaring er at større enheter vil gi bedre og mer effektiv skadeforebyggende innsats fra Brannvesenet. Beredskapen bør/skal i utgangspunktet ikke endres nevneverdig. Litt bedre samarbeid over grensene. Men, husk at forsikring ikke gir rabatt ved avstand over 10 km på brannalarmanlegg. Dette blir spennende.
22.08.2014, skrevet av Live Gandborg
I følgje en av mine tidligere klassekamerater som jobber i brannvesenet i Danmark. Er der mange stasjoner som blir lagt ned, uten å ta hensyn til utrykningstid eller beredskap. Det er kun økonomi det går på der nede, ikkje befolkningen sitt beste. Der er ikkje mange kommunale brannvesen igjen i Danmark desverre, det meste er privat, gjennom Falck, som leier ut sine tjenester med ambulanse og brann.
20.08.2014, skrevet av Anders Laukvik
Ja, dette blir spennende. Dessverre er dette kun en sak som handler om Danmarks økonomi. Det er ingen beredskapsmessige hensyn som ligger til grunn. Beredskapsstyrelsen har kuttet kraftig i sine budsjetter i flere år på rad.
20.08.2014, skrevet av I
Det blir spennende å se hva resultatet blir i Danmark hvis antallet reduseres.
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann