Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

ANBEFALT UNIFORMSREGLEMENT FOR BRANN- OG REDNINGSTJENESTEN

Av Per Ole Sivertsen 
25.11.2014
 
Det kan virke som at det ikke er godt kjent at det finnes et anbefalt uniformsreglement for brann- og redningstjenesten. Denne anbefalingen ble enstemmig vedtatt på generalforsamlingen til NBLF i 2013.
-

Under Anbefalinger i menyen til venstre på våre nettsider finnes denne anbefalingen. Det var mye frem og tilbake med utforming av distinksjonene hvor blant annet også gule hylser var vurdert med ble forkastet. Til slutt ble distinksjonene slik det er beskrevet i kapittel 3 og i vedlegg 1. Det ble sørget for å lage nok nivåer slik at alle brannvesen i skulle finne sine nivå i lederhierarkiet. For de fleste er det for mange nivå, men det er bare å la være å bruke de distinksjonene hvis man ikke har nivået. Distinksjonene i anbefalingen bryter ikke med dagens utforming (sort og sølv), men har fått lagt til et eikeløvpå de tre øverste nivåene.

Her er lenken til anbefalingen: http://nblf.no/MineFiler/Dokumenter/Anbefalinger/Uniformsbestemmelser.pdf

-

Kommentarer til denne nyheten:
 
27.04.2016, skrevet av André
Noen år siden sist kommentar, men må bare bemerke at Feiere går innunder Forebyggende avdeling og burde også benytte Tilsynspersonell distinksjon som resten av Forebyggende Avd, Feierne er også kompetente og har utdanning innen Tilsyn, mest innen bolig og fyringsanlegg men har også gått litt igjennom paragraf 13... Ellers er det positivt at det er Nasjonalt distinksjon anbefaling i Norge og håper flere begynner å bruke det slik at folk internt og eksternt ser lettere hvem dem kan henvise til om det skulle være noe.
05.12.2014, skrevet av Per Ole Sivertsen
Fagleder brann merkes med vest eller ryggmerking med teksten Fagleder brann.
04.12.2014, skrevet av Jan Fausk
Distinksjonene følger stilling/grad. Fagleder brann er en funksjon som normalt ivaretas av Overordnet vakt/ Vakthavende brannsjef. Merking varierer mye rundt om i landet pga at det ikke finnes nasjonale regler/retningslinjer.
04.12.2014, skrevet av Svein Eide
Finns det regler for distinksjoner for "fagleder brann", eller er det ikke noen praksis for dette?
28.11.2014, skrevet av Per Ole Sivertsen
Uniformspartner er kjent med den nye anbefalingen. Brigadesjef er en mellom avdelingsleder beredskap og brigadelederne. Om feieren er tilsynspersonell eller ikke vil nok variere fra brannvesen til brannvesen. Tror det kan være greit at dem bruker hylsene til tilsynspersonell i allefall når dem er på tilsyn.
27.11.2014, skrevet av Knut Øystein Ekroll
Ett lite savn i uniformsreglementet med tanke på distinksjoner er en liten utdypning av hvilken stilling/funksjon de forskjellige distinksjonene er tiltenkt. Hva er f.eks. brigadesjef/inspektør? Hva menes med fagansvar? Er feieren tilsynspersonell eller øvrige? Om reglementet hadde hatt noen eksempel så hadde det vært lettere å innføre dette i de forskjellige brannvesene som er organisert forskjellig.
26.11.2014, skrevet av Jan Fausk
Ja, reglementet må helt klart være lite kjent i Brann-Norge. Jeg hørte tidligere at brannsjefene ikke var fornøyd med "prototypen" på de nye eikeløvs-distinksjonene. En av uniforms-leverandørene kunne opplyse om at de "satt på gjerdet" hva angikk de nye distinksjonene. Ingen bestilling - ingen produksjon. Er de nye distinksjonene klar for levering? Hvis ja, bør vel de "store" brannvesenene gå foran og bestille slik at ordningen kan begynne å fungere.
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann