Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

NØDNETTET ER IKKE FORSINKET

Av Per Ole Sivertsen 
26.02.2015
 
Innføring av Nødnett skal være ferdig innen utgangen av 2015 for brann- og redning.
-

– Innføring av Nødnett er i rute for brann- og redning. Det er ingen endring i planen for brann. Både 110-sentraler og brannvesen skal ha tatt i bruk Nødnett innen utgangen av 2015, sier prosjektleder Geir Jahresengene i DSB.  

Ett unntak er 110-sentralen i Bodø som ønsker å vente med oppstart i bruk av Nødnett til ny 110-sentral står ferdig i 2016.

Oppslag i flere medier de siste dagene kan gi inntrykk av at utbyggingen av Nødnett er forsinket i Vestfold, Telemark og Agderfylkene. Dette stemmer ikke. Politi og brann har allerede tatt i bruk Nødnett i disse fylkene.

Brannvesenene i Vestfold tok i bruk nødnett i juni 2014, i Telemark ble Nødnett tatt i bruk i oktober 2014, og i Agderfylkene tok brannvesenene og 110-sentralen i bruk Nødnett som planlagt i november 2014. Innføringen for øvrig går etter planen.

I løpet av februar 2015 har 110-sentralene i Haugaland og Sunnhordland og Sør-Rogaland med tilknyttede brannvesen kommet på Nødnett.

Etter planen skal brannvesen i Møre og Romsdal knytte seg til Nødnett før sommeren 2015. Brannvesen i Sogn og Fjordane, Hordaland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Troms og Finnmark vil komme på i løpet av høsten 2015.

Henvendelser fra mediene: Pressevakt på tlf: 992 52 000

Les mer også på DNKs nettside:
http://www.dinkom.no/DNK/Nyhetsarkiv/Landsdekkende-Nodnett-i-2015/

-

Kommentarer til denne nyheten:
 
27.02.2015, skrevet av Jan-Olav Vagle
Forvirringen er sikkert pga av helse ikke er i gang på Nødnett i Vestfold. Politi og brann benytter Nødnett daglig og er kjempe fornøyd, det fungerer maksimalt på alle områder for vår del. Dere som enda ikke har fått det, kan bare glede dere. Nydelig tale og et meget godt til å samarbeide med andre etater på.
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann