Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

BRUK AV NETTBRETT I BRANNVESENET

Av Ove Stokkeland 
28.10.2015
 
Hvem andre jobber med ny løsninger for bruk av nettbrett i forebyggende og beredskap?
-
Skien brann- og feievesen holder på med en kartlegging på hva som finnes i markedet av nettbrettløsninger og programmer som egner seg for bruk til beredskap og forebyggende. Vi ønsker å se på nye løsninger der vi reduserer arbeidsmengden med innlegging av data, og der vi effektivt kan nyttiggjøre oss informasjon som er hentet inn på tilsyn, objektsyn eller på andre måter.
 
I dag er det flere tilbydere av systemer som inneholder noe av den funksjonaliteten vi ønsker. Vi ønsker å høre fra andre brannvesen som har gjort tilsvarende arbeid, eller som har lyst å høre mer om hva vi ser på og vurderer.
 
Vårt ønske er at vi skal både kunne registrere opplysninger, GEO tagge dem, og at disse blir oppdatert i alle systemer/kartlag straks de er lagt inn. Informasjon vi ønsker å legge inn er mye av det vi i dag gjør på tilsyn eller objektsyn. Videre ønsker vi at all informasjon knyttet til sted i kartet kommer opp som standardiserte ikon som inneholder mulighet får å gå videre til andre kilder.
 
I tillegg skal nettbrettet være GEO orientert i noen programmer, og inneholde aktuelle programmer, oppslagsverktøy, og beslutningsstøtte verktøy mm. for å håndtere alle typer hendelser.
Vi er i dialog med flere typer leverandører, og ønsker primært å høre om noen andre har jobbet med noe tilsvarende i sitt brannvesen.
 
Ove Stokkeland
Varabrannsjef
Skien brannvesen
930564319
-

Kommentarer til denne nyheten:
 
04.11.2015, skrevet av Lars kvissel
Hei. Vi i Midt-Hedmark brann og redning IKS har laget ett program i form connect, som vi bruker på risikokartlegging av bygg i §13. Men om det kommer en felles app som alle brannvesen i norge kan bruke er dette meget positivt. Håper med tiden att vi også kan samkjøre disse programmen med aktuelt tilsyns verktøy. Om noen lurer, ta kontakt. 90884785
04.11.2015, skrevet av Ole Johan Kiplesund
Hei. Stjørdal brann- og redningstjeneste sammen med Ørland og Meldal her nettopp utviklet en App som er for branntilsyn. For mer informasjon kan dere ta kontakt [email protected]. Denne app`n skal bli gjort tilgjengelig kostnadsfritt til alle landets kommuner. :-)
02.11.2015, skrevet av Per Ole Sivertsen
Vi har tatt i bruk nettbrett i Tromsø. Forebyggende avdeling til feiing og tilsyn med fyringsanlegg og tilsyn i særskilte brannobjekter. Også beredskapsavdelingen har tatt i bruk nettbrett til oppdrag fra Vision tilkoblet Tetra-terminalen, kart med vannposter og ledningsnett, DropBox fra 110-sentralen for rask deling av informasjon fra 110-sentralen (Farlig gods, Crash recoverymm), service av nøkkelsafer direkte på nett, mottak og sending av e-post, objektplaner og situasjonsplaner mm. Nettbrettene er koblet til WiFi som brannbilen leverer og uten SIM-kort i nettbrettet er utvalget av nettbrett mye større. Alle nettbrettene bruker Android pga. stort utvalg av nettbrett og utvalg av applikasjoner.
02.11.2015, skrevet av Jan Tore Karlsen
Gjøvik brannvesen jobber med bruk av nettbrett både for beredskap og forebyggende og ønsker gjerne å høre mer om erfaringer og muligheter andre brannvesen har på dette. Vi har i første omgang tatt nettbrett i bruk for innsatsplaner, beredskapsplaner og tiltakskort, men ser også etter løsninger hvor vi kan knytte kartverk opp i mot informasjon vi ønsker å GEO-tagge. Jan Tore Karlsen Brannsjef Gjøvik Brannvesen 91191858
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann