Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

OVERVELDENDE SØKNADSRESPONS

Av Per Ole Sivertsen 
01.05.2016
 
Det er kun 30 av 428 kommuner som ikke har søkt på tildeling av brannbil eller utstyrspakker i forbindelse med «Det store brannløftet». I midten av mai offentliggjøres tildelingene.
-

Fredag 15. april var søknadsfristen for materielltildelingen i forbindelse med «Det store brannløftet».
Helt siden prosjektet ble offentliggjort i mars har brannvesen fra hele Norge søkt om å være blant de utvalgte når 37 topp moderne brannbiler skal deles ut.

– Responsen har vært overveldende. Vi hadde helt klart forventninger om at «Det store brannløftet» ble positivt mottatt ute på stasjonene, men at så mange har sendt inn søknad skaper begeistring i prosjektgruppen, sier prosjektleder Dag Botnen.

Offentliggjøring i 18. mai
Nå jobber en nyetablert og uavhengig prosjektgruppe seg gjennom den solide søknadsbunken, og gjør utvelgelser basert på behov og oppfylte kriterier. Det er ni brannvesen som har søkt om dykkerbil, flere enn 150 har søkt om brannbil og flere enn 180 brannvesen ønsker seg fremskutt enhet. Mange har samtidig søkt på utstyrspakker, totalt er det over 240 brannvesen som ønsker disse.

– De nye bilene setter standarden for det fremtidige brann-Norge. Særlig tror vi de fremskutte enhetene vil bidra til raskere fremkommelighet til åsted, som igjen kan bidra til å redde flere liv, sier Botnen.

Totalt er det 12 brannbiler, én dykkerbil og 24 fremskutte enheter til en samlet verdi av 190 millioner kroner som skal deles ut. Offentliggjøringen av de utvalgte brannvesen som mottar nye biler og utstyrspakker vil skje 18. mai, og selve tildelingen vil finne sted på Youngstorget i Oslo 1. september 2016.

-

Kommentarer til denne nyheten:
 
02.05.2016, skrevet av Magne Damslora. Sør-Aurdal kommune
Kjempebra tiltak. Det synes på søkermengden.Håper vi er blant de heldige vinnerne.Det største for en brannmann er å redde liv.
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann