Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

HURRA - NÅ BLIR DET FAGSKOLE

Av Per Ole Sivertsen 
30.09.2016
 
DSB og brannskolen kunngjør i dag en gladmelding om at det nå blir fagskole. NBLF vil gratulere og håpe at de videre prosessene nå blir gjennomført uten større problemer.
-
Regjeringen foreslår å bevilge 18,9 millioner i neste års statsbudsjett for å iverksette etablering av fagskole for brann og redningspersonell. Beløpet er identisk med summen DSB har estimert som behov første prosjektår.Det var statssekretær Gjermund Hagesæter i Justis- og beredskapsdepartementet som offentliggjorde nyheten, da han besøkte Norges brannskole i Tjeldsund i dag. Statssekretæren ga også signaler om oppfølging av prosjektet i de påfølgende prosjektårene.
Pengene skal i 2017 brukes til å utvikle det faglige innholdet i utdanningen i samarbeid med brann- og redningsmiljøet i Norge. Samtidig skal det iverksettes en omstilling av Norges brannskole.

Dersom videre finansiering av prosjektet følges opp, vil skolen være klar til å ta imot de første studentene høsten 2019.

Fagskolen vil være et viktig bidrag for å heve det kommunenes arbeid med forebygging og beredskap og sørge for at utdannelsen er tilpasset fremtidens utfordringer. Dagens etatsutdanning skal erstattes med en åpen utdanning som alle kan søke på og få rett til lån gjennom Statens lånekasse for utdanning. Dette vil sikre et økt mangfold i brann- og redningsvesenet.
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann