Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

STUDIETUR: ETT BRANNVESEN I SKOTTLAND

Av Guttorm Liebe 
19.11.2016
 
Den 1. april 2013 ble det ett brannvesen i Skotland. Fire brannbefal tilsluttet ”Branninformasjonsforum”, fra fire forskjellige store brannvesen spredt rundt hele landet, søkte reisestipendutvalget om midler til å studere dette nærmere.
-

Formålet med sturen var å studere dette store brannvesen nærmere og for å finne ut hvordan sammenslåingsprosessen ble gjort.
 
De som var med var Arnt Espen Folvik, Vestfold interkommunale brannvesen, Linda Stuvland, Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS, Tina Brock, Drammensregionens brannvesen IKS og Kjetil Monkvik, Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS
 
Kanskje har dette overføringsverdi til Norge, var et av de spørsmål stipendiatene stilte seg før turen. Les hele rapporten og se selv svaret på dette og mer til.

-

Kommentarer til denne nyheten:
 
20.11.2016, skrevet av Per Ole Sivertsen
Statlig eller ikke statlig brannvesen i Norge vet jeg ikke om det kommer. Jeg håper og tror nok det kommer en gang i fremtiden. Det finnes mange rapporter som anbefaler statlig nødmeldetjeneste og dette burde vært på plass allerede i forbindelse med nye regioner, samlokalisering av 110 og 112, DNK overført til DSB mm. Kan ikke forstå hvorfor kommunene skal ha ansvaret for nødmeldetjenesten for brann. Det er for mange "gråsoner" mellom stat og kommunene - hvem eier hva, hvem gjør hva, hvem bestemmer hva - hadde vært lettere og bedre om DSB var svaret uansett.
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann