Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

ÅRETS STUDIETUR TIL USA

Av Guttorm Liebe 
16.12.2016
 
”ELS bør i større grad implementeres på alle nivåer i brann- og redningsvesenets og sivilforsvarets innsatsorganisasjoner, herunder menes spesielt på mellomleder- og mannskapsnivået som tjenestegjør i 1 linje.” Dette er en av anbefalingene til årets utvekslingskandidater til BLM/ USA for å studere ICS/IMS/NIMS.
-

Formålet med studieturen var å studere nærmere hvordan det amerikanske Incident Command System (ICS) og Incident Management System (IMS) praktiseres i USA, og hva som kreves for å få det til ”å svinge”.

 

Fire kandidater, hvorav tre brannsjefer og en sivilforsvarsadjutant tok turen. Brannsjef Geir Thorsen og sivilforsvarsadjutant Charlotte Fjone ble tildelt utvekslingsturen med Bureau of Land Management (BLM) som gjøres annet hvert år. Brannsjef Tor Inge Henriksen søkte på tilsvarende reisestipend og fikk napp. Sistemann, brannsjef Morten Meen Gallefos toppet laget som IUA-leder i Telemark. Turen gikk nemlig både til Boise, Idaho og til Cape Coral, Florida hvor ICS i lokal beredskap og i US Coast Guard var studietema.

 

Rapporten er kort, og ”to the point”. Les hele og anbefalingene her.

-

Kommentarer til denne nyheten:
 
20.12.2016, skrevet av Henrik Trømborg
Takk for lesverdig rapport. Siste del med anbefalinger håper jeg NBLF og andre myndigheter vil følge opp. Det er lett å bli imponert over ICS i USA, det er store forhold, mye areal og mange mennesker. Og dermed mange hendelser. I Norge har vi likevel behov for god organisering når krisen først treffer. ELS som valgt løsning for "alle" involverte høres fornuftig ut.
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann