Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

GRENSEOVERSKRIDENDE SAMVIRKE MED NØDNETT

Av Per Ole Sivertsen 
17.03.2017
 
Som de første i verden har Norge og Sverige koblet sammen sine nasjonale nødnett. Det åpner for et enklere og tettere samarbeid med beredskapsaktører fra nabolandet.
-

Samarbeid med svenske nødetater er en viktig del av beredskapen langs vår 1600 km lange felles grense. I dag lanseres tjenesten Samvirke Sverige som gjør det mulig for brukere av Nødnett å kommunisere sømløst i felles talegrupper med svenske Rakel-brukere.

− Grenseoverskridende nød- og beredskapskommunikasjon er helt i tråd med den felles visjonen om et grenseløst Norden og en naturlig videreutvikling av Nødnett, sier Cecilie Daae, direktør i DSB.

Klart helhetsbilde

Innvielsen av sammenkoblingen mellom de to nødnettene fant sted 16.november 2016 i forbindelse med en større øvelse på grensen Norge og Sverige.

− Med sammenkoblingen av Nødnett og Rakel vil vi lettere få et klart helhetsbilde av situasjonen under oppdrag vi skal løse i fellesskap. Vi unngår misforståelser når alle sammen får samme informasjon samtidig og står i en bedre posisjon til å løse oppgaven, uttalte Rune Reinsborg, øvelsesleder og politioverbetjent i forbindelse med øvelsen.

Ønsker å utvide samarbeidet

− Neste mål er å utvide samarbeidet til å også inkludere Finland, sier Daae.

DSB og finske Erillisverkot signerte i februar en intensjonsavtale om sammenkobling av Nødnett og det finske Virve-nettet og første møte mellom partene er avholdt.

Sammenkoblingen mellom Nødnett og det svenske Rakel-nettet er resultatet av et flerårig utviklingsprosjekt ledet av DSB (Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap) og Myndigheten för Sämhallsskydd och beredskap (MSB) med støtte fra EU-prosjektet Inter System Interoperability for Tetra and TetraPol Networks (ISITEP).

>> Mer informasjon om tjenesten, bestilling, priser og produktvilkår finnes på Nødnett.no

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann