Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

VIL ØKE SIKKERHETEN VED STORE ARRANGEMENTER

Av Per Ole Sivertsen 
07.07.2017
 
Myndigheter og arrangører viser større interesse enn tidligere for sikkerhet ved store arrangementer. Nå har DSB oppdatert veilederen for å møte dagens behov.
-

Veilederen kommer nå i 2. reviderte utgave. Den er ment å være en håndbok og et verktøy til nytte for både arrangører og myndigheter i deres arbeid med sikkerhet ved store arrangementer.

>>Les veilederen her

Lett tilgjengelig

DSB og andre myndigheter opplever økt interesse for veilederen på bakgrunn av uønskede hendelser og terroranslag rettet mot nettopp store arrangementer den senere tid.

Kapitlene om risikovurdering og sikkerhetsplanlegging, organisering av sikkerhetsfunksjon og ikke minst kapitlet om beredskap for alvorlige hendelser er ikke endret vesentlig ved denne revisjonen, men interessen og motivasjonen for å sette seg inn i stoffet har utvilsomt økt. I rettspraksis på området vises det også til at arrangører bør kjenne til det som står i veilederen, særlig i og med at stoffet i veilederen er samlet og lett tilgjengelig for dem.

Medisinsk beredskap

Det er også lagt inn et nytt vedlegg med overordnede retningslinjer for medisinsk beredskap fra Helsedirektoratet.

I forbindelse med utviklingen vi ser i dag med økende antall store arrangement, terroranslag og andre hendelser med personskade til følge, er dette et særlig viktig tilskudd til veilederen. Vedlegget er for øvrig i overenstemmelse med retningslinjer for medisinsk beredskap ved idrettsarrangementer i Norge som kom i juni 2017.

Kurs

"Bare bok gjør ingen klok." DSBs kurs i veilederen på NUSB inneholder også en sekvens hvor man får prøvd seg i praksis. På kurset vil man treffe aktører både fra bransjen og fra myndighetene og få anledning til å knytte kontakter og utveksle erfaringer. Tilbakemeldingene er at kurset er svært nyttig og relevant.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann