Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

FAGSKOLE-UNDERVISNINGEN FOR BRANN OG REDNING SAMLES I TJELDSUND

Av Per Ole Sivertsen 
10.08.2017
 
Nå legges all teoriundervisning for utdanning av brann- og redningspersonell til Norges brannskole i Tjeldsund kommune.
-

– Dette er den beste løsningen. Det gis ingen føringer fra regjeringen om at deler av teoriundervisningen skal foregå på andre steder, sier Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp).

– Denne beslutningen vil gi enklere rammebetingelser for videre detaljplanlegging av ny fagskole. Arbeidet med å etablere en ny utdanningsmodell er et viktig tiltak for å løfte brann- og redningsberedskapen, sier Amundsen.

Utredninger har slått fast at utdanningen som tilbys brann- og redningspersonell er mangelfull. I statsbudsjettet for 2017 er det avsatt 18,9 mill. kroner til å starte etableringen av ny fagskole. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har igangsatt etableringen av ny offentlig to-årig fagskole.

Ny utdanningsmodell skal gi brann- og redningsvesenet økt evne til å håndtere komplekse hendelser, øke kvaliteten på det forebyggende arbeidet og gi kommunene viktig kompetanse innenfor samfunnssikkerhetsarbeidet.

Fagskolen for utdanning av brann- og redningspersonell lokaliseres til Norges brannskole i Tjeldsund kommune. Det etableres en avdeling i Stavern underlagt fagskolen, som får ansvar for utdanning av nødmeldingsentraloperatører og opplæring innen samvirke og samhandling.

-

Kommentarer til denne nyheten:
 
16.08.2017, skrevet av Henrik Trømborg
Dette var en bra avklaring og et bra vedtak. Vi som jobber med å etablere den nye Fagskolen er godt fornøyde med at all undervisning (teoretisk og praktisk) legges til samme geografiske plass.
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann