Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

HVEM FORTJENER SAMFUNNSSIKKERHETSPRISEN?

Av Per Ole Sivertsen 
19.10.2017
 
Nå kan du innstille din kandidat til samfunnssikkerhetsprisen for 2017. Frist 1. desember.
-

Prisen deles ut til den, eller de, som har satt samfunnssikkerhet på dagsorden. I juryen blir det lagt vekt på at prismottakeren har vært et godt eksempel for andre aktører. Prisen kan gå til både offentlige aktører, private virksomheter, organisasjoner eller privatpersoner.

Slik innstiller du

Send en e-post til [email protected] med navn på din kandidat, og begrunnelse for hvorfor den eller de fortjener prisen. Frist for å foreslå kandidater er 1. desember.

Alle kan innstille. Vi håper på mange gode forslag!

Prisen deles ut under Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB) sin årlige konferanse om samfunnssikkerhet i februar 2018.

Disse sitter i juryen

Juryen består av fagdirektører og kommunikasjonsdirektøren i DSB (leder), en representant fra Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, en representant for fylkesberedskapssjefene og en representant fra Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum.

Tidligere vinnere

2013: 22. juli-kommisjonen
2014: Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum
2015: 330-skvadronen
2016: Eigersund kommune
2017: Odda Røde kors

-

Kommentarer til denne nyheten:
 
20.10.2017, skrevet av Henrik Trømborg
Forslag til kandidat til Samfunnssikkerhetsprisen Prisen bør gå til Norges Brannskole for utviklingen og gjennomføringen av utrykningslederutdanning som er tilbudt de siste årene. Begrunnelse: Kompetente utrykningsledere er en kritisk faktor for håndtering av branner og ulykker. Brann- og redningstjenestene over hele landet er kommunenes og befolkningens nærmeste og viktigste redningsressurs. Ofte er brannvesenet første nødetat framme på skadestedet. Utrykningslederen er dermed den personen som oftest leder førsteinnsatsen, før politi og ambulanse ankommer. Utrykningslederen må være multikompetent. Satsningen på lederutdanning for brann- og redningsvesen er dermed vesentlig for samfunnssikkerheten. Det faglige teamet ved Norges Brannskole som har stått for planlegging og gjennomføring av ny utrykningslederutdanning har fått stort gjennomslag for ny tenkning i norske brann- og redningsvesen. Kvaliteten på opplæringen har hevet håndteringsevnen hos deltakerne, men også initiert endringer i mange norske brann- og redningsvesen. Solid lokal håndtering av branner og ulykker med gode utrykningsledere er et vesentlig bidrag til nasjonal samfunnssikkerhet til beste for alle innbyggere. Med små midler, men med stort engasjement, har Norges Brannskole bidratt til å bedre samfunnssikkerheten i hele landet. Dette er en riktig prioritering av ressurser ved Norges Brannskole. Samfunnssikkerhetsprisen er vel fortjent!
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann