Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

BLI MED PÅ FØRJULSKAMPANJEN BRANNVESENETS JULEKALENDER!

Av Linda Stuvland  
06.03.2018
 
Brannvesenets julekalender har i mange år vært en kjent, populær og effektiv førjulskampanje som retter seg mot elever på barneskolen og lærer dem grunnleggende brannvern. I 2017 deltok 70 brannvesen i nesten 200 kommuner på kampanjen! Bli med, dere også! Fristen for påmeldingen er 6. april.
-

I fjor valgte Det store brannløftet å gi støtte til Brannvesenets julekalender i årene fremover, slik at så mange brannvesen som mulig kan være med på kampanjen.

 

 

Hva er Brannvesenets julekalender?

Brannvesenets julekalender en forebyggende undervisningskampanje som gjør at barna på egenhånd lærer seg brannforebygging – lenge etter at vi har forlatt klasserommet. Vi vet at barn liker å lære av andre barn. Derfor er lokale barn en viktig bestanddel i kalenderen. I tillegg til det forebyggende perspektivet, skaper Brannvesenets julekalender nærhet til det lokale brannvesen, både ved at vi er i klasserommet og at flere av oss er representert i selve kalenderen. 

 

Kampanjen er tredelt:

 

·        Et undervisningsopplegg som det lokale brannvesen bruker på skolene (4., 5. og/eller 6. trinn) i slutten av november

·        En tradisjonell julekalender på papir i A4-størrelse med 24 luker (Se https://www.facebook.com/Brannvesenetsjulekalender/ for å se hvordan den så ut i 2017

·        En digital nettkalender

 

Papirkalenderen henviser til nettkalenderen hvor det hver dag er konkurranser og filmer. Hver dagtrekkes det en vinner blant de elevene som har deltatt på dagens oppgave. I januar blir det også trukket vinnere av en eksklusiv hovedpremie. Vi vet at premiene i stor grad er en pådriver for at barna tar konkurransene og lærer seg brannvernrådene - i flere uker etter vårt besøk på skolene.

 

Du kan ta en titt på fjorårets nettkalender her: http://www.brannvesenetsjulekalender.no/Det er mulig å åpne lukene slik at du ser hva slags filmer, premier og konkurranser vi hadde i fjor. Det vil være tilnærmet likt i 2018, men de fleste filmene vil være nye.

 

Dette får ditt brannvesen hvis du melder dere på kampanjen:

        Papirkalender og nettkalender

·        Logo til brannvesenet i nettkalenderen

·        Elever som har fått undervisning av ditt brannvesen og sender inn svar er med på trekningen av premier (se bak lukene i nettkalenderen for 2017 for eksempler på premier).

        Ferdig undervisningsopplegg til bruk på skolene

        Mulighet for å bidra med film eller annet stoff fra ditt brannvesen eller en lokal skole, til bruk i nettkalenderen

        Administrativ og praktisk oppfølging for eksempel pressemelding, mediaplan, elektronisk evaluering til skolene

 

Les mer om hvordan det var i 2017 her: http://www.brannvesenetsjulekalender.no/Om-kalenderen

 

Undervisningen

Undervisningsopplegget varer cirka en klassetime og består av både film, powerpoint og kanskje noe attåt. Det er flere måter å gjennomføre undervisningen. Her er noen tips:

·        Hos oss i NRBR underviser vi ikke klassevis hvis skolen har mer enn en klasse på trinnet. Vi slår klassene sammen (inntil cirka 50 elever) og underviser dem i en gymsal, samlingssal eller liknende. Det fungerer best å få elevene ut av klasserommet og pultene for det blir mindre fikling av det.

·        På grendeskoler med få elever, tilbyr vi skolen at to trinn kan være med på undervisningen.

·        Vi har noen områder i NRBR hvor det er lang reisevei til skolene. Da legger vi opp en reiserute slik at vi rekker tre skoler på samme dag.

·        Kanskje det er mest praktisk for noen av dere at klassene kommer til brannstasjonen?

·        Vi bruker feierpersonell og tilsynspersonell til undervisningen.

·        Noen IKS-er har valgt ut noen kommuner som de underviser, deretter rullerer de dette neste år.

 

Som sagt, har vi fått støtte fra Det store brannløftet og dermed holder vi prisen nede til kr. 5 for opptil 999 stykk og kr. 2 for bestillinger over 1000 kalendre.

 

Ønsker dere å melde dere på Brannvesenets julekalender 2018? Påmeldingsskjemaet finner dere her: http://www.brannvesenetsjulekalender.no/Bestillingsskjema-Brannvesen

Frist for påmelding: 6. april.

 

NB! Legg merke til at innholdet i kampanjen vil være nytt fra år til år. Derfor er det bare mulig å melde seg på ett år av gangen. 

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann