Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

NØDNETTSAMARBEID MED FINLAND

Av Per Ole Sivertsen 
22.11.2018
 
Fra og med i dag kan norske og finske nød- og beredskapsaktører kommunisere med nødnett over grensen ved innsatser i nabolandet.
-

- Norske ressurser kan nå kommunisere med finske ressurser, og de kan bruke sin nødnettradio også når de befinner seg i Finland. På samme måte kan finske ressurser benytte Nødnett i Norge. Tjenesten er tilgjengelig i hele Norge og hele Finland, sier avdelingsdirektør Sigurd Heier i DSB.

 

Han presiserer videre at brukerorganisasjonene må oppdatere sine radioterminaler og melde inn hvilke som skal slippes inn i det finske nødnettet.

 

I snart to år har DSB, Erillisverkot og representanter for finske og norske nødetater, tollvesen og HRS planlagt for kommunikasjon på tvers av landene. Det har vært utvikling og testing mellom nødnettene, av radioterminaler og av felles talegrupper og prosedyrer mellom samarbeidende organisasjoner. Det er også etablert felles finsk-norsk talegrupper, som er tilgjengelig for brukere i begge land.

 

- Tjenesten med Finland supplerer samarbeidet DSB allerede har med Sverige. Nødnettbrukere kan ta med seg sin radioterminal i innsatser i alle tre nabolandene og kommunisere med sine samarbeidspartnere, sier Heier.

 

En avtale som regulerer ansvar og samarbeid om denne felles kommunikasjonstjenesten ble i dag undertegnet i Helsinki og tjenesten er satt i permanent drift.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann