Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

BRANNVESENETS JULEKALENDER 2019

Av Johanne Birkeland 
14.02.2019
 
Brannvesenets julekalender har i mange år vært en kjent, populær og effektiv førjulskampanje som retter seg mot elever på barneskolen og lærer dem grunnleggende brannvern.
-

Det store brannløftet har gitt støtte til Brannvesenets julekalender i årene fremover, slik at så mange brannvesen som mulig kan være med på kampanjen.

Dermed er deltakelse og materiell gratis. Ønsker ditt brannvesen å melde dere på Brannvesenets julekalender 2019?

<http://www.brannvesenetsjulekalender.no/Bestillingsskjema-Brannvesen>

Påmeldingsskjemaet finner dere her!

Frist for påmelding er 8. mars.

Hva er Brannvesenets julekalender?

Brannvesenets julekalender en forebyggende undervisningskampanje som gjør at barna på egenhånd lærer seg brannforebygging - lenge etter at vi har forlatt klasserommet. Vi vet at barn liker å lære av andre barn. Derfor er lokale barn en viktig bestanddel i kalenderen. I tillegg til det forebyggende perspektivet, skaper Brannvesenets julekalender nærhet til det lokale brannvesen, både ved at vi er i klasserommet og at flere av oss er representert i selve kalenderen.

Kampanjen er tredelt:

 • Et undervisningsopplegg som det lokale brannvesen bruker på skolene (4., 5. og/eller 6. trinn) i slutten av november.
 • En tradisjonell julekalender på papir i A4-størrelse med 24 luker (Se https://www.facebook.com/Brannvesenetsjulekalender/ for å se hvordan den så ut i 2018) En digital nettkalender med premier.
 • Papirkalenderen henviser til nettkalenderen hvor det hver dag er konkurranser og filmer. Hver dag trekkes det en vinner blant de elevene som har deltatt på dagens oppgave. I januar blir det også trukket vinnere av en eksklusiv hovedpremie. Vi vet at premiene i stor grad er en pådriver for at barna tar konkurransene og lærer seg brannvernrådene - i flere uker etter vårt besøk på skolene. I 2018 mottok vi 54 400 svar fra engasjerte barn i hele landet.

<http://www.brannvesenetsjulekalender.no/> Du kan ta en titt på fjorårets nettkalender her. Det er frem til høsten 2019 mulig å åpne lukene slik at du ser hva slags filmer, premier og konkurranser vi hadde i fjor. Det vil være tilnærmet likt i 2019, men med noe oppdatert innhold.

Dette får ditt brannvesen hvis du melder dere på kampanjen:

 • Papirkalender og nettkalender
 • Elever som har fått undervisning av ditt brannvesen og sender inn svar, er med på trekningen av premier (se bak lukene i nettkalenderen for 2018 for eksempler på premier). Slik forebygger vi i flere uker etter at vi har forlatt klasserommet!
 • Ferdig undervisningsopplegg til bruk på skolene
 • Mulighet til få tilsendt oversikt over svarene fra ditt område, i tilfelle du ønsker å trekke ut en ekstra vinner og gjøre noe lokalt (for eksempel besøk på brannstasjonen)
 • Profilering gjennom muligheten til å bidra med film eller annet stoff fra ditt brannvesen eller en lokal skole, til bruk i nettkalenderen.
 • Administrativ og praktisk oppfølging, for eksempel pressemelding, råd til undervisning, mediaplan, elektronisk evaluering til skolene m.m.
 • Logo til ditt brannvesen i nettkalenderen

 

Undervisningen

Undervisningsopplegget varer cirka en klassetime og består av både powerpoint og film med tilhørende spørsmål til elevene. Det er flere måter å gjennomføre undervisningen. Her er noen tips:

 • Hos oss i NRBR underviser vi ikke klassevis hvis skolen har mer enn en klasse på trinnet. Vi slår klassene sammen (inntil cirka 50 elever) og underviser dem i en gymsal, samlingssal eller liknende. Det fungerer best å få elevene ut av klasserommet og pultene for det blir mindre fikling av det.
 • På grendeskoler med få elever, tilbyr vi skolen at to trinn kan være med på undervisningen.
 • Vi har noen områder i NRBR hvor det er lang reisevei til skolene. Da legger vi opp en reiserute slik at vi rekker tre skoler på samme dag.
 • Kanskje det er mest praktisk for noen av dere at klassene kommer til brannstasjonen?
 • Vi bruker feierpersonell og tilsynspersonell til undervisningen.
 • Noen IKS-er har valgt ut noen kommuner som de underviser, deretter rullerer de dette neste år.

Lurer du på noe? Send en epost til  <mailto:[email protected]>[email protected]! Eller ring 992 60 748.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann