Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

SAMLER BEREDSKAPS-NORGE

Av Per Ole Sivertsen 
22.04.2019
 
Dette er overskriften på en artikkel til Næringslivets sikkerhetsorganisasjon (NSO). Her kan du lese hele artikkelen.
-
Næringslivets sikkerhetsorganisasjon orienterer om endringer i forskrift om industrivern på Brann- og redningsmessen i Gjøvik Olympiske Fjellhall 24. mai. Mer enn 50 utstillere viser frem det siste nye på redningsfronten og en rekke fagpersoner fra direktorat, fylke, brann og helse står på scenen.

Endringer i forskrift om industrivern har vært på høring. Høringsuttalelsene er vurdert og konkludert. Revidert forskrift antas å bli fastsatt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i april eller muligens mai og med ikrafttredelse 1. januar 2020. Knut Oscar Gilje, direktør i Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, ser frem til å delta på messen og treffe redningstjenesten og informere om det siste nye innen industrivern.

– Næringslivets sikkerhetsorganisasjon ønsker å følge avfalls- og gjenvinningsbransjen tettere, og har derfor foreslått endringer som gjør at flere i bransjen må etablere egenberedskap – industrivern. Vi oppfordrer alltid industrien til å ha god kontakt med lokale nød- og beredskapsetater, og NSO vil derfor bruke denne anledningen til å oppdatere brann- og redningsvesen over hele Norge. Det blir også forskriftsendringer som sikrer at de store lagerbyggene rundt om i landet skal etablere industrivern, sier Gilje.

Trenger industrivernet
Det er Oppland Brannbefalslag som inviterer til Brann- og redningsmessen i den enorme fjellhallen i to dager, fredag 24. – lørdag 25. mai i forbindelse med generalforsamlingen i Norges brannbefalslandsforbund. Målet er å vise frem bredden og tverrfaglig samarbeid i den norske beredskapen.

– De fleste innen redningstjenesten er representert. Det blir workshops, praktiske demoer, miniseminarer med alt innen brann, redning, akuttmedisin, vannredning, redningsdykking og urbanredning, sier Svein Victor Yttervik, nestleder i Oppland Brannbefalslag.

Han understreker at det er viktig at industrivernet er representert på messen og at Næringslivets sikkerhetsorganisasjon informerer om nyheter innen nye vester og nye virksomheter som inkluderes av forskrift om industrivern.

– Vi er helt avhengig av jobben som industrivernet gjør før nødetatene kommer på plass. Brann, helse og politi trenger også industrivernet når vi gjør vår del av arbeidet. Vi trenger kjentmenn, og den spesifikke kompetansen om nettopp bedriften vi må rykke ut til. Kort og godt, vi trenger hverandre og må derfor jobbe tverrfaglig. Når det skjer noe står vi i det alle sammen, understreker Yttervik.

Ta og kjenn på utstyret

Se for mer informasjon om messen: https://www.g2019.no/. Yttervik sier at de jobber med programmet og at foredragsholderne og workshopene blir offentliggjort fortløpende så fort de er klare.

– Det blir et variert program og utstillere for alle som har interesse for samfunnssikkerhet. Det blir deltakere fra frivillige organisasjoner, brann, helse, digitale løsninger og redning. Det blir en messe der man kan prøve og kjenne på produktene for å ta stilling til om dette er noe vi trenger. Det blir brannbiler, lys og varme, vester, klatreutstyr, dykkerutstyr, bårer, telt og tau med mer. Messen er gratis for alle dagsbesøkende, sier Yttervik.
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann