Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

NÅ KAN DU FINNE UT HVA BRANNVESENET DITT FAKTISK GJØR

Av Per Ole Sivertsen 
18.12.2019
 
Brannstatistikk.no er en ny tjeneste fra DSB som gir deg oversikt over alle utrykningene til brann- og redningstjenesten i Norge.
-
Brannstatistikk.no henter data direkte fra brannvesenets rapporteringssystem og inneholder alle utrykninger som registreres i 110-sentralene.
 
 
- Det har vært et viktig mål for oss å gjøre disse opplysningene tilgjengelig for alle som ønsker å bruke dem. På den måten håper vi å løfte brannforebygging opp på agendaen. Løsningen bidrar også til at brannvesenet blir en mer åpen og gjennomsiktig tjeneste, sier fungerende avdelingsdirektør Ann Christin Olsen-Haines i DSB.

I løsningen kan du blant annet få statistikk over hvor det brenner, når det brenner og hvordan bygningsbranner starter. Du kan også sammenligne flere kommuner eller fylker opp mot hverandre og se i hvilken kommune det brenner mest per innbygger. Brannvesenet utførte 96 980 oppdrag i 2018 og lurer du på hvor mange unødige og falske alarmer de rykket ut til, så kan du nå selv finne ut av det.

- Brannstatistikk.no gir brannvesenet et bedre grunnlag for å drive effektivt forebyggende arbeid og de kan bruke det som et verktøy til å videreutvikle beredskapen. I tillegg gir løsningen lokale og nasjonale beslutningstakere kunnskap som kan brukes til å tilby befolkningen bedre tjenester, sier Olsen-Haines.

Brannvesenet har mange forskjellige oppgaver og er en viktig del av den totale beredskapen i kommunene. Det viser også statistikken. I 2018 utgjorde alle brannhendelser 36 prosent av reelle oppdrag. Hvilke andre oppdrag de utfører kan du finne i brannstatistikk.no.

- Brannstatistikk.no kan hjelpe deg med å få oversikt, se forskjeller og studere trender, slik at vi sammen kan bidra til å forebygge brann, sier Olsen-Haines.

Brann- og redningsvesenet i Norge består av neste 4 000 heltidsansatte og cirka 8 000 deltidsansatte branntjenestemenn fordelt på cirka 240 brannvesen. I 2018 kostet brann- og redningsvesenet 847 kroner per innbygger i Norge.

Brannstatistikk.no er utviklet av DSB med støtte fra Gjensidigestiftelsen og Det store brannløftet.

-

Kommentarer til denne nyheten:
 
18.12.2019, skrevet av Henrik Trømborg
Denne tjenesten blir bra for oss i brannvesenet også, det er mye å lære av statistikk og tall. Pressen vil forhåpentligvis også hente ut opplysninger fra Brannstatistikk.no. I Drammensregionens brannvesen forsøker vi å være forberedt ved å kjenne til verktøyet best mulig slik at vi kan bidra til korrekte opplysninger, men også slik at vi kan korrigere feiloppfatninger. som måtte oppstå!
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann