Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

ORGANISERING AV SKOGBRANNSLUKKINGEN I NORGE.

Av Nils Erik Haagenrud 
15.05.2006
 
Vi kan jo stille oss spørsmålet om skogbrannslukkingen i Norge et glemt kapitel for mange brannvesen. Dette er en tradisjon det etter min mening er viktig å ivareta både for kommunene og ikke minst Norges brannskole.
-

Vi kan jo stille oss spørsmålet om skogbrannslukkingen i Norge et glemt kapitel for mange brannvesen. Dette er en tradisjon det etter min mening er viktig å ivareta både for kommunene og ikke minst Norges brannskole. Det kan nok være at det brenner for lite skog i Norge gjennom året, men vi har i den senere tid sett at det har brent store lyng/ krattbranner i blant annet Rogaland. Det har medført store utgifter for kommunene og ikke minst en påkjenning på beredskapen og har vel ikke representert det helt store tapet for grunneierne.

 

Skogbranner er normalt ikke redningstjeneste, noe som innebærer at brannvesenet har ledelsen av slukkeinnsatsen og ikke politiet. Det innebærer at brannvesenet må ha en organisasjon som blant annet ivaretar stab (planlegging, presse, operativt), ressurslister, skogbrannreserve etc. Skogbranner er en stor utfordring for et brannvesen og pågår gjerne over lengre tid enn en normal brann.

 

NBLF anbefaler de kommunene, som ikke har en tilfredsstillende beredskap/ organisering av skogbrannslukkingen på plass, om å ta kontakt mot de typiske skog fylkene i Norge for å få tips og hjelp for å etablere skogbrannberedskap. Det gjelder å være beredt.

 

Følg også med på ICS prosjektene som pågår i Telemark, Buskerud og Hedmark. ICS tar for seg blant annet ledelse av større branner/ hendelser.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Per Ole Sivertsen

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann