Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

HURRA ENDELIG GJENNOMSLAG ”8,7 MILLIONER TIL DELTIDSUTDANNINGEN”.

Av Nils Erik Haagenrud 
07.10.2006
 
Justisminister Knut Storberget holdt hva han lovet på brannsjefkonferansen på Hamar i juni. Det er godt at det endelig er en regjering som er sitt ansvars bevist med å bevilge økonomiske midler for å kunne gi deltidsmannskapene den kompetansen de burde hatt for mange år siden.
-

Deltidsutdanningen har vært en fanesak for NBLF i mange år og det er herlig å se at jobben/ påvirkningen har gitt resultater. De 8,7 millionene som er bevilget for 2007 gjør at vi får en god start, men må følges opp med mer penger i de kommende årene. Behovet for utdanning ute blant de deltids ansatte er stor, selv om mange brannvesen har vært i forkant og arrangert kurs. Det er sikker mange lurer på er om de får refundert det de har investert tidligere i deltidsutdanningen, men det står det ikke noe om i statsbudsjettet. Uansett er det en god investering og bygge opp ”humankapitalen” i brannvesenet, selv om den ofte ikke kommer frem i årsrapporten, KOSTRA tall, etc.

 

De 8,7 millionene ligger i rammetilskuddet til kommunene. Vi hadde vel ønsket at det var øremerkede midler til deltidsutdanningen, men det er det dessverre ikke. Så nå blir det opp til brannvesenet og sørge for at pengene kommer til rett adressat. Hvis det er noen som lurer på hvor det står i statsbudsjettet, se på : Grønt hefte H-2193 bereg. Tekn. Dok side 124.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann