Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

”TREHUS”

Av Guttorm Liebe 
22.10.2006
 
Endelig: I ny utgave av boka ”Trehus” anbefaler ”Byggforsk” kun lufting under takstein. Kalde loft hvor taket går over flere brannceller, skal ikke brukes grunnet faren for brannspredning.
-

Teknisk Ukeblad sin reporter, Joachim Seehusen, skriver i forrige utgave at ny loft og takkonstruksjon er hovedendringene i den siste utgaven av boka ”Trehus”. Dermed burde en snart 50 års feilaktig byggeskikk forhåpentligvis gå mot sin avslutning.

De kalde loftskonstruksjonene er bra i forhold til å holde fuktighet ute, men er den direkte årsaken branner i rekkehus sprer seg til flere enn én branncelle på kort tid.

Undersøkelser viser at omtent halvparten av våre rekkehus er feilkonstruert på denne måten. Statistikk viser at ca. halvparten branner som oppstår i rekkehus, hvor startbrannrommet gjennomgår en overtenning, sprer seg til flere enn én branncelle.

NBLF er derfor særdeles glad for at boka ”Trehus” i sin nyeste utgave fra 2006 presiserer at vår byggeskikk gjennom snart 50 år, med bruk av kalde loft over flere brannceller, skal bort.

”Trehus” benyttes som lærebok, er like detaljert som byggdetaljbladene og er utarbeidet av Byggforsk. Forfattere og fagredaktører er: Knut Ivar Edvardsen og Trond Ramstad. Boka er finansiert ved støtte fra til sammen 20 bedrifter, og koster kr. 590,- pluss frakt.

Mer om boka på nettet: http://www.byggforsk.no/default.aspx?DokumentID=1640&innholdsID=58

Kjøpes:
SINTEF Byggforsk v/salgsavdelingen, tlf. 22 96 55 55, faks 22 96 55 08 eller e-post [email protected].

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann