Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

THE EUROPEAN LABEL

Av Guttorm Liebe 
02.11.2006
 
Språktreningsprosjektet for alarmsentraloperatører, Multicom 112, fikk denne utmerkelsen av Europakommisjonen. Norsk er med i 2dre runde, som til sammen omfatter 11 ulike språk.
-

”The European Label”

Europakommisjonens utmerkelse innenfor språktrening er for inneværende år tildelt prosjektet Multicom 112. Utmerkelsen kalles ”The European Label” og har 2 hovedmål:

  • Å oppmuntre nye initiativ / tiltak innenfor språktrening og læring
  • Å la lærere og elever vite om / få kjennskap til slike tiltak og inspirere dem til å bruke ideene og teknikkene i deres egen situasjon

Utmerkelsen tildeles hvert år det mest nyskapende språktreningsprosjektet. Alle prosjekter som tildeles utmerkelsen får et diplom fra European Commission ansvarlig for Utdanning, Trening, Kultur og Multispråk, og fra det respektive nasjonale departement.

Kriteriene for tildelingen er at resultatet skal være omfattende, dvs. ha med elementer for alle involverte parter (elev, lærer, metode og materiell), gi verdiøkning, for eksempel ved at det involveres et flertall språk, være originalt og kreativt, ha en Europeiske dimensjon og være overførbar til andre områder.

Se for øvrig: http://ec.europa.eu/education/policies/lang/awareness/label_en.html

Multicom 112 plus
Multicom 112 er et 3 års prosjekt under Leonardo da Vinci programmet og resultatet et språktreningsprogram for alarmsentraloperatører. Vereinigung zur Förderung des Deutschen Brandschutzes e.V. (vfdb) (http://www.vfdb.de/ ), som er en av de to tyske medlemsforbundene i FEU, har vært kontraktor. Til sammen 6 europeiske land har deltatt med folk fra brannmiljø, universitetsmiljø og brannskoler.

Se for øvrig: http://www.multicom112.org/

Multicom 112 ble ferdig i 2005, og ble fulgt opp med Multicom 112 plus, der Norge er partner sammen med 4 andre land. Til sammen blir altså 11 språk involvert. Per Ole Sivertsen og Berit Moe er NBLF/ Tromsø brann og redning sine deltager og prosjektet pågår i øyeblikket. De vil presentere resultatet som både vil bli tilgjengelig på CD og på nettet, her hjemme i ulike sammenheng.

Vi gratulerer Multicom 112 med utmerkelsen, som skulle være engaranti for høy pedagogisk kvalitet og oppfordrer alarmsentralene i Norge til å benytte produktet når det blir fullt ferdig til norske brukere.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann