Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

AUTOMATISK SLOKKEANLEGG HOS RISIKOGRUPPENE

Av Guttorm Liebe 
13.03.2007
 
Justisdepartementet har ny Stortingsmelding om tiltak mot brann under utarbeidelse. NBLF ber JD ta inn trygdefinansiert automatisk slokkeanlegg hos funksjonshemmede og pleie- og omsorgstrengende som ikke bor på institusjon.
-
Dersom antallet omkomne i brann skal reduseres i Norge må iverksettes konkrete tiltak direkte overfor risikogruppene for å omkomme i brann. Vi vet i dag hvem det er, og trenger ikke flere kartlegginger av det. I tillegg til små barn er disse funksjonshemmede, eldre, personer i psykisk ubalanse og personer med rusproblem/ i sterk rus. Det blir en logisk brist og bare et slag i luften, dersom ny Stortingsmelding kommer til å ha målsettinger om reduksjon i antall omkomne i brann, uten at det iverksettes konkrete tiltak overfor risikogruppene. Ett av de få tiltak som kan fungere i boliger der det bor personer alene som ikke raskt kan ta seg ut ved brann, er boligsprinkleranlegg, fastmontert eller mobilt.
 
På denne bakgrunn innkalte NBLF de interesseorganisasjoner vi vet om til et informasjonsmøte i forkant av styremøte i Oslo 13. mars. Bare 3 organisasjoner valgte å møte.
 
Universell utforming skal bli et begrep. Innholdet skal være at bygninger og boliger skal utformes slik at alle kan benytte dem fullt ut, - fra barn til gamle, friske og funksjonshemmede av alle slag. NBLF er av den oppfatning at dette begrepet ikke kan fylles med mindre tiltak mot og ved brann ivaretas.
 
Les NBLFs innspill til JD her.
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann