Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

UNØDIGE UTRYKNINGER TIL FORLIKSRÅDET

Av Guttorm Liebe 
19.03.2007
 
Skien brannvesen er på veg til forsliksrådet med spørsmålet om størrelsen på fakturaer for unødige utrykninger. Dette kan bli vår "prøvesak".
-
Mange brannvesen rundt om i landet er i samme situasjon; - ett eller flere vaktselskap har nektet å betale hele fakturabeløpet for unødige utrykninger foretatt til privatboliger etter at varsel er meldt via privat vaktsentral.
For Skien brannvesens vedkommende har Hafslund Sikkerhet Privat as og Sector Alarm nektet å betale hele fakturabeløpet for unødige utrykninger siste del av år 2006. Siste innbetalingsfrist gikk ut fredag 16. mars 2007.
 
Både Hafslund og Sector har tilskrevet Skien brannvesen. Hafslund ber i klartekst om at Skien brannvesen "... .. bringer det omtvistede kravet inn for forliksrådet til avgjørelse ....", hvilket vil bli gjort. Sector sitt tilsvar er atskillig mykere, ved at de ber om at innfordringen utsettes i påvente av klargjørende svar fra DSB/ KS.
 
Brannsjefen i Skien har i likhet med kollegaen i Drammen, bedt DSB i klar tekst slå fast brannvesenets utrykningsplikt/ ikke utrykningsplikt i forhold til varsel om utsløst alarm i bolig formidlet via vaktselskap. KS er så langt orientert om saken.
 
Det er Bykassereren i Skien som håndterer alle innfordringer og inkassosaker på vegne av Skien kommune. Såsnart brevet fra bykassereren til forliksrådet i Oslo er sendt, vil KS bli kontaktet og bedt om å bistå Skien kommune i denne saken.
 
I tillegg til bistand, vil også KS bli bedt om å være koordinator for alle de kommuner som er oppe i samme saken, slik at det evt. blir tilstrekkelig å kjøre én runde i rettsapparatet. Dette er i øyeblikket undertegnedes plan.
 
Det er sløsende dersom det må kjøres flere runder i forliksråd/ rettsapparatet. De som allerede skulle være på veg med samme sak mot forliksrådet bes om å gi undertegnede et vink, slik at vår sak evt. stoppes eller sakene kan parres.
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann