Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

DSB`S VALG AV KARTLEVERANDØR TIL 110 SENTRALENE I DET NYE NØDNETTET.

Av Nils Erik Haagenrud 
30.04.2007
 
NBLF registrerer stor uro blant mange brannvesen, i forbindelse med DSB sitt valg av kartleverandør i det nye nødnettet. Dette kan få store økonomiske konsekvenser for de brannvesen, som alt har investert i kartløsninger i bilene. Fortek/ Frequentis er DSB/ arbeidsgruppen innstilling til kartløsning for 110 sentralene.
-

NBLF vil ivareta de økonomiske interessene for brann- og redningstjenesten og sende et brev til DSB, hvor vi forutsetter at de økonomiske interessene våre er ivaretatt på en god måte. Mange brannvesen har brukt flåtestyrings som et nyttig hjelpemiddel i mange år og har investert betydelige beløp i utstyr. Locus sier i brev av 19.04.2007 at som en følge av at DSB har informert Locus om at det ikke vil bli satt i gang arbeid med integrasjon til Locus Transfire i kontrollrommene, vil det i utgangspunktet heller ikke bli etablert noen datakommunikasjon med eksisterende utstyr i brannbilene.

 

NBLF forventer at det blir en løsning som gavner brann- og redningstjenesten. Det burde i dagens teknologiske samfunn være mulig å integrere/ implementere de to kartsystemene, så de kommuniserer med hverandre. Det er en del suksesskriterier i forbindelse med utbyggingen av nødnettet og dette er absolutt en av de.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann