Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

UNØDIGE UTRYKNINGER TIL FORLIKSRÅDET

Av Guttorm Liebe 
15.06.2007
 
Skien komune har stevnet Hafslund Sikkerhet Privat as og Sector Alarm inn for Forliksrådet for manglende betaling av faktura for unødige utrykninger. Møtet avholdes i Oslo 21. juni 2007.
-
Saken er kjent for svært mange brannvesen og har tidligere vært omtalt på disse nettsider. derfor ingen repetisjon av sakens innhold.
Nyheten begrense seg til at møtet i Forliksrådet er berammet til 21. juni 2007.
 
Nye mangelende innbetalinger
Omtrent samtidig med innkallingen til Forliksrådet får vi igjen brev fra Hafslund Sikkerhet Privat as som ikke vil betale mer enn 2 x rettsgebyr for unødige utrykninger. Fakturaen gjelder for unødige utrykninger første del av 2007, og inneholder for vår del  fakturabeløp i henhold til revidert ordning som trådte i kraft fra og med 1. januar 2007.
Vedlagt innsigelsen følger gamle rundskriv fra 2006. Dette til tross for det avklarende møte som ble holdt i DSB 15. mai 2007, hvor det ettertrykkelig ble slått fast at brannvesenet ikke har lovmessig utrykningsplikt til varsel om utløst alarm i privatbolig formidelt via et vaktselskap.
 
Mønsteravtale?
Blant vaktselskapene er det så langt bare G4S som har inngått skikkelig avtale med brannvesen, og som har vært villig til å ta den risiko det har vært å stille tekniske krav og tilgjengelighetskrav til sine kunder. De 4 andre store vaktselskapene er invitert til forhandlingsbordet flere ganger, uten at vi så langt har mottatt noe svar.
 
Gledelig er det derfor at vaktselskapenes interesseorganisasjon, SBL og KS har startet et løp for å prøve å komme fram til en mønsteravtale som brannsjefene og vaktselskapene kan benytte ved inngåelse av avtale.
 
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann