Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

LEDELSE OG TEAMARBEIDE I EIS (ICS)

Av Guttorm Liebe 
26.08.2007
 
Jonas Eriksen har tidligere skrevet om utfordringer ved innføring og bruk av ”Enhetlig innsatsledelse” etter ICS-modellen. Nå har han skrevet om hva som må til for å få modellen til å fungere. Jeg kjenner meg godt igjen i hans problemstillinger. Artikkelen er glimrende som utgangspunkt for diskusjoner og oppgaver om hva som må gjøres til daglig for å få en stor innsats til å fungere godt.
-

Incident Command System (ICS) er et noe tungt system når det skal følges etter boka, og vil derfor føles noe begrensende når en situasjon er under meget rask utvikling. Delegering og ansvarstagen er derfor bærende prinsipper i ICS.

I denne artikkelen setter Jonas ord på problemstillingene og løsningene som jeg selv har balet med i årevis når det gjelder ordinære innsatser. Han gjør det ut i fra litteraturstudier og på en lett vitenskapelig måte.

Oppgaven blir da å omsette dette til hva vi rent praktisk skal gjøre. Ikke minst er det viktig å finne fram til hva vi skal gjøre under små hendelser, løsning av serviceoppdrag, øvelser og annen daglig drift for å få større innsatser til å fungere organisatorisk bra.

Min anbefaling er å gå gjennom artikkelen del for del, og stille seg følgende spørsmål:

  • Hva må vi gjøre til daglig, og hvilken bedriftskultur er nødvendig for å få EIS/ ICS til å fungere godt både under små og store innsatser?

Dette kan gjøres i eget brannvesen og ikke minst i forbindelse med oppgaver vedrørende ledelse på brannskolen, hvor den hører hjemme i beredskapskurs trinn 2.

Utfordringen er herved gitt, og du finner artikkelen her!

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann