Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

ICS UTVEKSLINGSTUR 2008

Av Guttorm Liebe 
11.12.2008
 
Tre norske representanter dro til USA og Bureau of Land management (BLM) for å sette seg inn i det amerikanske Incident Command System (ICS), og kom tilbake fullastet med informajon og erfaringer
-
Brannsjef Helge Eidsnes, Bergen og sivilforsvarsadjutant Håvard Sørmoen, Vestfold dro sammen med senioringeniør Heidi Vassbotn til USA og BLM tidlig i høst. De to første ble tildelt studieturen av Reisestipend- og utvekslingsutvalget (RUU) som årets skogbrannutveksling. Neste tilsvarende studtietur/ utveksling planlegges i år 2010.
 
Besøket startet hos BLM i Boise, Idaho der også det nasjonale ressurskoordineringssenteret (NIFC) befinner seg. Deretter ble Phoenix og San Diego besøkt, før turen gikk via Washington DC og tilbake til Norge.
 
Studieturen var et ledd i innføringen av den norske varianten av ICS, Enhetlig innsatsledelsessystem (EIS) i Norge. EIS er under utvikling i DSB og det er nødvendig og ønskelig å innhente informasjon og erfaringer fra blant annet USA mens dette arbeidet pågår. EIS iverksettes trolig i løpet av 2009.
 
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann