Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

GUDBRAND MELBYE 1920 - 2009

Av Guttorm Liebe 
22.06.2009
 
Lensmann og brannsjef Gudbrand Melbye var en kjent og kjær skikkelse i norsk brannvern i flere ti-år, og ved hans bortgang har vi mistet kunnskap om håndtering av skogbranner.
-

Til minne om

Gudbrand Melbye

   

 

1920 - 2009

 

Gudbrand Melbye var lensmann og brannsjef i Aremark i Østfold i årtier. Det var med sorg vi mottok budskapet om hans bortgang den 12. juni 2009. Han ble født 29. november 1920.

 

I vårt fagmiljø var han i flere ti-år kjent for sin kunnskap om og håndtering av skogbranner. Han var instruktør på Norges brannskole og på en rekke andre kurs om skogbranner og skogbrannslokking. Han var den gang, - for 30- 40 år tilbake, den ubestridte læremesteren, - og særlig viktig var hans undervisning i tørre slokkemetoder.

 

Vi har i dag manglende kunnskap om dette, og det er fare for at mye kunnskap er tapt ved Gudbrand Melbyes bortgang.

 

Han var en god organisator i ”skauen”, og det organisatoriske mønsteret var ganske så likt det vi i dag har døpt for enhetlig innsatsledelse. (EIS).

 

Jeg kjente ikke mennesket Gudbrand Melbye særlig godt, men de gangene jeg møtte ham opplevde jeg ham som faglig dyktig, solid, og ganske mild. For et par år tilbake samlet vi i forbindelse med Kollegiet for brannfaglig terminologi, noen av de gamle ”skogbranngutta”. Gudbrand var den eldste i forsamlingen. Håpet var å få mest mulig ut av de som har opplevd mange skogbranner deres kunnskap og i den aktuelle forbindelse hvilke ord og uttrykk som ble brukt. Men initiativet ble tatt for seint til å få tak i all hans kunnskap. Vi får håpe det skriftlige materialet som Aremark brannvesen har tatt vare på gir oss det meste.

 

Med Gudbrand Melbye er en kjent og kjær skikkelse i norsk brannvern gått bort, vi har mistet kunnskap med ham og vi minnes ham i ærbødighet.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann