Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

FEU-MØTE - TAMPERE I FINLAND

Av Per Ole Sivertsen 
09.05.2010
 
I kombinasjon med FEU-møtet skal 15-års jubileum markeres. I tillegg skal prosjektet Multicom112-Extended presentere sitt arbeid. Norge er en del av dette prosjektet med Samisk som ett av de nye språkene i Multicom112.
-

Møtet har mange faste saker (formal business) og referat legges ut på nettsidene til FEU når de er godkjent. Det er ingen nye medlemsland, men noen land som er observatører og som på sikt nok vil bli medlemmer. En sak som førte til mye debatt var et forslag fra de Nordiske landene om deling FEU i regioner og ha en forutsigbar rotasjon mellom vervene. Forslaget endte med at en gruppe skal se på dette forslaget og en del andre forslag som kom under diskusjon.

 

Neste sak før lunsj var melding fra WEB-master om at han trekker seg fra vervet. Det førte til mye diskusjon om hvordan FEU kan erstatte han på best mulig måte.

 

Etter lunsj var det et innlegg om en spørreundersøkelse gjort blant medlemslandene. Deretter fulgte flere innlegg om prosjekter.

 

Dagen etter fulgte flere faste saker bl.a nasjonale rapporter før jubileumsprogrammet tok over. Dette innholdt flere innlegg og utdeling av medaljer. Ingen fra Norge mottok medalje, men Guttorm har fått tidligere.

 

Tirsdagen fortsatte nasjonale rapporter inkl. den norske. Deretter en gjennomgang av møtene i fremtiden og informasjon om FEU sin stand på Interschutz. Sekretæren skulle skiftes så det ble gjennomført valg. Det var to kandidater – Anastassios Pappas fra Hellas og Finian Joyce fra Irland. Finian Joyce vant og er ny sekretær. Det ble foreslått å utnevne Franz Delzepich som æresdelegat – han har vært WEB-master i 11 år og lagt ned masse arbeid på flere WEB-sider som tilhører FEU. Han ble utnevnt uten innsigelser og en e-post til han ble opplest og sendt. FEU har en utfordring med å finne en ny til å overta som WEB-master. FEU skal møte representanter fra International Association of Fire Chief for å diskutere mulig samarbeid i fremtiden. Et skriv ang. The Working Time Directive fra EU ble vedtatt. Det skal oversettes til norsk og legges ut på nettsidene. Møtet ble avsluttet med takketaler til Finland og overrekkelse av FEU-flagget til neste arrangør – Slovenia i oktober.

 

Dagen ble avsluttet med presentasjon av Multicom-112 extended som er ferdig.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann