Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

NEDLEGGELSE AV NARRE-PROSJEKTET

Av Dag Botnen 
29.09.2010
 
I dialogmøte med DSB den 27. august i år ble det informert om at Narre blir nedlagt som prosjekt og at systemet ikke skal etableres for resten av landet.
-

NBLF stilte i brevs form 8. september spørsmål til departementet om hvilke vurderingen som lå til grunn for at NARRE skulle legges ned.

 

Departementet svarer i brev av 16. september at NARRE som prosjekt legges ned som følge av en totalvurdering. Overfor DSB skriver Departementet;

”Departementet har vurdert videre oppfølging av NARRE og har kommet til at det ikke kan forventes friske midler til dette prosjektet fra departementet. Dette på bakgrunn av at det er flere utfordringer på området samfunnssikkerhet og beredskap som krever investeringer, herunder en oppgradering av Sivilforsvaret.

Justisdepartementet ser seg derfor ikke i stand til å kunne tilføre friske midler til NARRE. På denne bakgrunn bes direktoratet å ta de nødvendige beslutninger for sitt videre engasjement i dette prosjektet.”

 

NBLF mener NARRE burde vært prioritert, dette med bakgrunn i stortingsmeldinger nr 22 og 35 der det legges vekt på at brannvesen og sivilforsvar skal være rustet til å håndtere store hendelser, da spesielt med tanke på styring av ressurser. Å legge ned prosjektet NARRE i så kort tid etter at Stortingsmeldingene ble lagt frem viser at det dessverre er en lang vei å gå fra intensjoner til handling også denne gang.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann