Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING OG FAGKONFERANSE

Av Geir Johan Hanssen 
17.12.2010
 
Generalforsamlingen og fagkonferansen til NBLF 2011 arrangeres i regi av Nordland Brannbefalslag i samarbeid med Brønnøy brann & redningsvesen.
-

 

Som vert for neste års generalforsamling og fagkonferanse er det en glede å invitere alle i brannmiljøet i Norge til en hyggelig og forhåpentligvis vakker vårhelg i Brønnøysund fredag 29.april til søndag 1.mai.

 

Litt om området

Brønnøysund ligger som Norges geografiske midtpunkt på en linje trukket mellom Lindesnes og Nordkapp. Brønnøysund ligger nøyaktig 367,4 km kjøretur fra Trondheim og 484 km fra Bodø. Brønnøysund er region senter for Sør Helgeland med kommunen Brønnøy, Bindal, Sømna, Vega og Vevelstad med til sammen 13100 innbygger hvor 7660 av disse bor i Brønnøy kommune som er den største. I Brønnøysund by med forsteder bor det ca. 5500 innbyggere.

 

Viktige lokale arbeidsplasser foruten primærnæringene er Brønnøysundregistrene med ca. 660 ansatte, Brønnøy kommune, Brønnøy Kalk A/S, Torghatten ASA, Nordland Fylkeskommune Videregående skole og en strek voksende turistnæring. Men oljealderen er og kommet for fullt til basebyen Brønnøysund og vår naboby i nord Sandnessjøen. Brønnøysund er base for personelltransport til Norne og nå Skarv samt under disse flere mindre felt. Sandnessjøen er forsyningsbase for de samme felt samt det meste av prøveboringen som fortløpende skjeer i havet vest for oss. I denne sammenheng pågår det en voldsom utvikling i høyt tempo med stor byggeaktivitet, spesielt i Sandnessjøen.

 

Vi har mange severdigheter og den mest kjente er fjellet Torghatten med hullet gjennom. Videre har vi i vår nabokommune Vega øya Ylvingen som er kjent fra serien Himmelblå som har vært NRK sin mest omtalte og sette serie gjennom tidene. Vega som kommune er og kjent for sin verdensarvstatus og tallrike øyer, i alt ca. 6600.

 

Hvordan komme seg til Brønnøysund

         Widerøe

        5 daglige ankomst/avgang Trondheim

        Fra 1.april 2011, 3 daglige ankomst/avgang Oslo m/Dash 8 Q300

        4 daglige ankomst/avganger Bodø

         Hurtigruta

        Fra Trondheim 12:00 med ankomst Br.sund 00:30

        Fra Bodø 04:00 med ankomst Br.sund 16:15

         Buss/tog

        Tog fra Trondheim til Grong og buss videre til Brønnøysund

         Med bil

        Fra E6 Svenningdal og ut til Brønnøysund

        Fra E6 Gartland/Grong og ut til Fv17 og videre opp til Brønnøysund

 

Vi anbefaler hurtigruteturen fra Trondheim opp til Brønnøysund langs den vakre Trøndelagskysten. Ta gjerne med bilen om bord. Etter seilingsplanen er det en av de eldste MS Nordstjernen som går oppover fra Trondheim torsdag 28.april mens det onsdag 27.april er MS Richard With som er et av de nyeste skipene. Nordfra er det MS Midnattsol.

 

Overnatting under generalforsamlingen

Vår hovedplan er å samle de fleste deltakerne på nye Thon Brønnøysund hotell men hotellet har i dag begrenset kapasitet. De bygger for fullt og skal være ferdig til 1.mars sies det mens vi selv holder mer på 1.april siden det i dag fortsatt mangler 2 av i alt 6 etasjer. Imidlertid har vi booket overnatting til ca. 150 personer fordelt mellom Thon hotell Brønnøysund, Thon hotell Torghatten, Thon hotell Kystferie og Galeasen hotell. Så vi klarer dette uansett tilstand på det siste nye hotellet. Thon hotell Torghatten ligger ved lufthavnen skjermet til og er helt nytt i 2009. Skulle vi bli flere så skal vi klare det også!

 

Arrangementsted

Vi gjennomfører selve arrangementet ved skole- og samfunnshuset som har god kapasitet og har en flott sene med høytaleranlegg m.m. Vi kan skaffe sitteplasser her til 300-400.

Det er kafé i bygget på samme plan hvor servering under konferansen vil foregå fra.

Utstillere vil få asfaltert område å boltre seg på samt mulighet til god plass innvendig til utstillinger. Det vil og bli mulighet til å leie klasserom i et nytt skolebygg like ved for utstillere.

 

Sosiale arrangement og ledsagere

Vi har mange muligheter men har tenkt følgende så langt:

Ledsagere:

·        Fottur til Torghatten og rundt

·        Alternativ tur på et av fjellene i området for de sprekeste (ikke så høyt men utsikt får du masse av)

·        Besøk på øya Ylvingen

·        Besøk på Hildurs Urterarium

·        Verdensarven Vega og en av øyene

 

Alle:

·        Båttur til Vega for å besøke Vega havhotell og vertskapet Anne og Jon Aaga

·        Omvisning i et aktivt redningsmiljø og se hvordan vi i lille Brønnøy får det til

·        Omvisning ved Brønnøy Kalk sitt monster anlegg i buss.

 

Det faglige opplegget er det hovedstyret som tar seg av men vi håper å få et fokus på akutt forurensnings beredskap både på land og sjø som mange kystbrannvesen er opptatt av.

 

Endelig program og påmelding vil bli lagt ut senest medio februar 2011. Har du spørsmål til arrangementet eller ekstra overnatting både før og etter samlingen er det bare å ta kontakt med

brannsjef Geir Johan Hanssen, mob. 95985566 eller e-post: [email protected]

 

Velkommen til dere alle til Brønnøysund og Nordland Brannbefalslag i samarbeid med Brønnøy brann- og redningsvesen som tek. arrangør.

 

 

 

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann