Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

PLAST I BYGG - SEMINAR I TELEMARK

Av Guttorm Liebe 
09.03.2011
 
Vi opplever en sterk økning i bruk av plast som bygningsmateriale. Dette skyldes blant annet nye og atskillig strengere krav til isolasjon. Men skyldes det også manglende kunnskap om plast i brann? Telemark brannbefalslag setter dettepå dagsorden den 23. mars i Porsgrunn.
-
Bakgrunnen for dette seminaret er behovet for å kunne mer om plast som bygningsmateriale og plast i brann. Særlig i såkalte "analyse-bygg" er det viktig at  prosjekterende, kontrollerenede og tilsynsmyndighetene har den tilstrekkelige kunnskap.
 
Men det er ikke tilstrekkelig å vite at termoplaster brenner som olje. Det er et "must" å forstå sammenhengen mellom klassifiseringstestene og virkeligheten. Det vil si forskjellen på småskalforsøk og virkelige branner. Plast tilsatt kjemikalier for å gjøre materialet tyngre antennelig er vanlig. Dette påvirker åpenbart antenneligheten, men i hvilken grad påvirker det brannforløpet når brannen ført har startet? For å nevne noen spørmål.
 
TBBL arrangerer i samarbeid med bransjeorganisasjonen Industrigruppen stålbygg (IGS) et dags-semnar i Porsgrunn onsdag den 23. mars 2011. Påmelding til: [email protected]
 
Velkommen, - her er programmet.
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann