Brannsjefen i Ålesund åpnet møtet og ønsket deltakerne velkommen til Ålesund – Norges vakreste by. Han presenterte byen og brannvesenet. De satser på å være en regional ressurs og har planer om å bygge ny hovedstasjon. Brannvesenets fremtid og utfordringer er mange og ble gjennomgått – og norske brannvesen har mange utfordringer som man må forberede seg på.
DSB presenterte utdanningsutvalget sitt arbeid. Oppfordringen til deltakerne er å sende innspill og meninger til sekretariatet i utvalget.
DSB fortsatte med informasjon om nødnettet.
Etter lunsj orienterte fagforbundet om nytt styringssystem i offentlig sektor – kommunale samarbeidsformer. Det er større fokus på forretningsdrift og dette vil nok også brannvesenet merke i fremtiden. Privatisering og konkurranseutsetting er populært i det offentlige og det er viktig å være forberedt på dette og utfordringene dette medfører.
Dag to ble innledet av lederen av Fagforbundet med noen velvalgte ord om både fortid og fremtid. Det er mange utfordringer og spørsmål og det er viktig å ta diskusjonene. Det er viktig at fagforbundet klarer å utnytte bredden som finnes i forbundet.
Etter lederen var det presentasjon om drift, utfordringer og muligheter i en liten kommune. Mangel på personell gjør situasjonen vanskelig. I tillegg er også dårlig økonomi er stort problem. De små kommunene har andre utfordringer enn de store og det må gjennomføres noen tiltak for å bedre hverdagen for de små.
NBLF presenterte hvem vi er og hva vi gjør.
Siste økt før lunsj var det kompetanse i Trondheim som holdt et innlegg om hvordan man kan håndtere utfordringer på arbeidsplassen. Det finnes mange systemer for rett håndtering og saksbehandling av ulike utfordringer og problemer.
Lunsj
Siste tema var et innlegg om innsatsen til brannvesenet i Oslo den 22. juli. Innlegget ble gjennomført ved hjelp av Skype mellom Oslo og Ålesund. Det ble vist mange bilder av skadene på hovedbrannstasjonen og andre bygg og fra området etter bomben. Det kom inn ca. 200 automatiske alarmer pluss mange telefoner til de to operatørene som var på vakt i 110-sentralen. Det ble sendt ressurser til Utøya hvor det ble gjennomført søk på overflaten og dykking. Det var mange sterke inntrykk for mannskapene og det ble gjennomført kollegastøtte. Fem har fått spesiell opplæring i å gjennomføre kollegastøtte. Kollegastøtte er en samtale som er styrt slik at alle kommer til ordet og inntrykk kan deles med hverandre. Det er viktig at alle får samme oppfatning og bilde av hendelsen.
Slutt
|