Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

SKOLEELEVER SJEKKER BRANNSIKKERHETEN

Av Odd Rød 
02.11.2012
 
Hvilken skole er best på brannvern her i landet? Hvilken kommune har flest røykvarslere som ikke fungerer? Hvilket fylke er flinkest på å ha brannøvelser hjemme? Gjennom skolekonkurransen "Aksjon boligbrann 2012" skal vi finne det ut!
-

Aksjon boligbrann og Samarbeidsgruppa for brannvern i skolen inviterer nå alle skoleklasser på mellomtrinnet til å være med på tidenes brannsikkerhetskontroll i norske hjem. Femte-, sjette- og sjuendeklassinger fra hele landet får i oppgave å sjekke fire enkle punkter hjemme hos foreldre, besteforeldre og andre kjente.

 

Elevene skal sjekke om det finnes røykvarslere, om røykvarslerne fungerer, om boligen har påkrevd slokkeutstyr, og om de som bor der har hatt brannøvelse. Skoleklassene registrerer resultatene sine på nettsiden brannvettskolen.no. Etter hvert som svarene kommer inn, gir nettsiden oppdaterte oversikter over resultatene på landsnivå, fylkesnivå, kommunenivå og helt ned på den enkelte skole som deltar.

 

Konkurransen starter 1. november 2012 og avsluttes 10. januar 2013. Blant alle skoleklasser som deltar, trekkes det ut tre skoleklasser som får et tilskudd til en klassetur på 10 000 kroner hver. Bak konkurransen står Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Gjensidige Forsikring og Norsk brannvernforening.

 

Mer informasjon om konkurransen: www.brannvettskolen.no/mellomtrinnet
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann