Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

FELLES 110-SENTRAL PÅ ELVERUM

Av Per Ole Sivertsen 
05.12.2012
 
Justis- og beredskapsdepartementet har opprettholdt Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSB) vedtak om en felles 110-sentral for hele regionen i Elverum.
-

Det framgår av en pressemelding fra departementet.

- Større 110-sentraler vil bedre kunne håndterere flere og sammensatte hendelser. I tillegg vil det videreføre og forsterke et godt fagmiljø og kvaliteten på tjenesten. Samlet sett vil det medføre en styrket beredskap for hele regionen. Hendelsene 22. juli 2011 viser et klart behov for større og mer robuste nødalarmssentraler, og departementet mener at en felles 110-sentral for Oppland og Hedmark fylke er et viktig grep i så måte, skriver Andreas Lorange som er kommunikasjonsrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet.

- Brannfaglige og sikkerhetsmessige krav skal være førende ved lokalisering av en ny 110-sentral. I dette tilfellet har departementet hatt valget mellom flere forsvarlige løsninger, og har derfor lagt vekt på lokal medbestemmelse. Samlet sett er det i Hedmark og Oppland et klart flertall blant kommune som ønsker 110-sentralen lokalisert på Elverum, opplyses det.

DSB vedtok tidligere i år at kommunene i Gudbrandsdal politidistrikt og i Vestoppland politidistrikt skulle knyttes til 110-sentralen på Elverum.

Totalt er 40 kommuner berørt av disse vedtakene.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann