NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
GJENSIDIGES TRAFIKKSIKKERHETSAKSJON MOT UNGDOM
Av Odd Rød  
14.11.2014
 
Trafikken er en av de vanligste dødsårsakene blant ungdom mellom 15 og 24 år, og dreper oftere enn sykdom, alkohol og vold i denne aldersgruppen. Unge sjåfører med ferskt førerkort er ofte uoppmerksomme og mangler erfaring i krevende trafikale situasjoner. Menneskelig svikt er dessverre årsak til de fleste alvorlige ulykker.
-

For å øke oppmerksomheten blant unge sjåfører og passasjerer, og dermed redusere antall ulykker nå i den mørke årstiden, spør vi om Ung.no vil være med og oppfordre sine medlemmer til å ta i bruk emneknaggen #trygtfremme fra 17. til 30. november.

For hver gang #trygtfremme benyttes på Instagram eller Twitter donerer Gjensidige 10 kroner til Trygg Trafikk sitt landsdekkende og forebyggende ungdomsarbeid.

Ulykkesstatistikken viser at flere unge er utsatt for trafikkulykker i helgene. Gjensidige øker derfor donasjonen til 20 kroner for hver #trygtfremme som postes fredag, lørdag og søndag.

Hva ønsker vi at dere skal gjøre? Oppfordre medlemmer og støttespillere til å dele en #trygtfremme på Instagram eller Twitter når de er akkurat det: Trygt fremme etter en kjøretur.

Da oppnår de tre ting: De støtter Trygg Trafikk med 10 eller 20 kroner, de gjør initiativet synlig for mange, og de forteller sine venner at de er trygt fremme. Din kjøretid er jo ofte noen andres spente ventetid.

Både Gjensidige og Trygg Trafikk vet at forebyggende arbeid nytter. Jo flere som blir med, desto flere vil komme trygt frem.

Følg initiativet på Gjensidige sin facebookside eller på gjensidige.no/trygtfremme fra mandag 17.november.

Takk for din støtte — og kjør forsiktig!

 

PS! Har du spørsmål om initiativet, kan du kontakte;

Elin Mariel Dahl, Fagansvarlig for sosiale medier: [email protected] eller 406 40 040

Gro Grotle, Markedssjef: [email protected] eller 900 62 152