NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
FROKOSTSEMINAR 23.11: NESTE GENERASJON NØDNETT
Av Per Ole Sivertsen  
08.11.2017
 
Selv om dagens nødnett vil være nødetatenes viktigste kommunikasjonsverktøy i mange år fremover er det allerede nå på tide å tenke på fremtidens nødnett. DSB inviterer til frokostseminar om temaet 23.nov.
-

Regjeringen har i Digital Agenda sagt at neste generasjon nødnett skal realiseres i kommersielle mobilnett, så langt det er mulig. Dette vil kunne gi bedre tjenester for brukerne og til folk flest. Hvorfor er dette veien å gå? Hvordan får vi det til, og hva betyr det for brukerne? Mobiloperatørene må tenke nytt når de skal tilby nødkommunikasjon. Hva mener de? Hvordan kan vi sikre at neste generasjon nødnett blir minst like bra som dagens løsning? 

DSB ønsker velkommen til frokostseminar om neste generasjon nødnett 23.november på Litteraturhuset i Oslo, kl. 08.00-11.00. 

I løpet av frokostseminaret vil temaer som behov, sikkerhet og ansvar berøres. På programmet står representanter fra brukerne, kommersielle mobiloperatører og myndighetene; 

  • Cecilie Daae, direktør DSB
  • Elisabeth Aarsæther, direktør Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
  • Tor Helge Lyngstøl, fagdirektør DSB
  • Bjørn Jamtli, Helsedirektoratet, Jon Myroldhaug, brannsjef i Oslo og representant fra politiet: om brukernes behov
  • Cecilie Løken, avdelingsleder DSB
  • Asle Svanøe fra Telenor, Dag Wigum fra Telia og representant fra Ice: om hvordan de arbeider med neste generasjons nødnett
  • Paneldebatt: hvordan får vi til å lage løsninger for nød- og beredskapskommunikasjon i kommersielle nett?

Programmet ledes av Christian Strand, programleder i NRK. Frokostseminaret avsluttes med mingling og mulighet til å møte foredragsholderne.

Detaljert program publiseres i forkant av seminaret. 

Les DSB og Nkoms fellesnotat om neste generasjon nødnett.

Praktisk informasjon:

Dato og tid: 23.11.2017, kl. 08.00-11.00.

Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo

Møterom Wergeland

Deltakelse er gratis og påmeldingen er åpen for alle. Det er begrenset antall plasser, første-mann-til-mølla-prinsippet gjelder.

Klikk her for å melde deg på. Frist 20.november.