NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
PYROTEKNISK KURS FOR BRANNVESEN
Av Per Ole Sivertsen  
21.08.2019
 
Norsk brannvernforening har sendt en invitasjon til et pyroteknisk kurs for brannvesen. Vet ikke om det er av interesse, men kanskje det er noe for kretslagene å samarbeide med brannvernforeningen om slik at det kan gjennomføres på flere steder.
-

Gjennom dette kurset ønsker Norsk brannvernforening å gi kursdeltakerne kunnskap om det pyrotekniske regelverket og om oppbygning og bruk av scenefyrverkeri og kategori 4 fyrverkeri. Kurset går grundig inn på hvilke tiltak som gjøres for å gjennomføre trygge arrangementer. Gjennom video- og billedmateriale vil vi vise hva profesjonelt fyrverkeri er. Kurset vil og gjennomgå hva søknader om scenepyrotekniske- og kategori 4 arrangementer bør inneholde.

Kurset inneholder følgende:

  • Det pyrotekniske regelverket
  • Hvilken kompetanse har sertifiserte pyroteknikere?
  • Om profesjonelle fyrverkeriarrangement
  • Søknad om profesjonelle fyrverkeriarrangementer.
  • Erfaringer fra sertifiseringskursene for forhandlere av publikumstilgjengelig fyrverkeri

Foreleser på kurset er rådgiver Ivar Bjerke. Han har vært prosjektansvarlig for fyrverkerioppdraget i brannvernforeningen siden oppstarten i 2008. Han har vært kursleder på alle pyroteknikerkursene, kurs for importører og er en av kurslederne på kurs for forhandlere av publikumstilgjengelig fyrverkeri. 

Påmelding og mer informasjon om kurset her: https://brannvernforeningen.muniolms.com/no/shop/brannvernforeningen/product/148