NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
11-ÅRING HEDRET SOM BRANNHELT
Av Christian Fylkesnes  
18.10.2007
 
En skikkelig solskinnshistorie; Torgeir slokket brann hjemme, og ble hyllet som helt av rektor og brannmannskap foran hele skolen.
-

28. august kom Torgeir hjem fra skolen og merket at det luktet litt svidd i huset. Han oppdaget at det brant på kjøkkenet, og sprang for å hente pulverapparatet. Splinten var tung å dra ut, så han måtte legge apparatet på gulvet og ta spenntak før han gikk til kjøkkendøra. Torgeir siktet så godt han kunne mot flammene, og trykte på avtrekkeren. Når han ikke såg flammer lengre, gikk han ut og lukket døren etter seg. Deretter ringte han 110, og alarmoperatøren opplevde han som klar og tydelig. ”Hei, jeg heter Torgeir, og det har brent i huset vårt. Jeg har slokket selv, men vil at dere skal komme og sjekke”. Torgeir sto i gata og tok imot brannmannskapet, og det ble bekreftet at brannen var slokket.

 

Torgeir ble 17. oktober hyllet som en helt på skolen av rektor og brannmannskap foran alle klassene, og han fikk fri for å bruke dagen på 110-sentralen og nærmeste brannstasjon. Det var mange misunnelige blikk som fulgte han idet han satt seg inn i brannbilen sammen med alle brannmennene.