NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
INTERSCHUTZ “ON TARGET”!!
Av Per Ole Sivertsen  
21.06.2009
 
– Allerede stor påmelding skriver Karin Mehren i en pressemelding fra Hannovermessen, Norsk-Tysk Handelskammer
-

Det er bare ett år til INTERSCHUTZ 2010 – verdens største messe innen brann-, katastrofe-, rednings- og sikkerhetsutstyr, som arrangeres hvert 5. år. I år går INTERSCHUTZ på messeområdet i Leipzig fra 7. til og med 12. juni med over 1,100 utstillere fra 40 nasjoner i 5 utstillingshaller samt på et stort uteområde. Produktspekteret strekker seg fra biler og brannslokningsutstyr til førstehjelps- og redningsutstyr, personlig beskyttelsesutstyr, kontroll-, måle- og signalutstyr og utstyr for brannstasjoner. Arrangørene – messeorganisasjonen i Hannover, Deutsche Messe, og German Fire Protection Association (GFPA)- forventer hele 120 000 besøkende.

 

Arrangørene er optimistiske trass i den nåværende økonomiske krisen. ”Påmeldingene ligger allerede på et svært høyt nivå – vi har langt flere påmeldinger enn ved samme tidspunkt for 5 år siden”, sier Stephan Ph. Kühne, som har ansvaret hos Deutsche Messe. Den offisielle påmeldingsfristen gikk ut 31. mai 2009.

 

Stor internasjonal deltagelse

INTERSCHUTZ arrangeres kun hvert 5. år, men har svært god internasjonal deltagelse. I 2005 i Hannover kom eksempelvis 45% av utstillerne og ca. 20% av de besøkende fra utlandet. Hele 69% av besøkerne bekreftet at de tok del i avgjørelser vedrørende investeringer.

 

Unikt fagmessekonsept

INTERSCHUTZ har en fin blanding av kommersielle og ikke-kommersielle utstillere. Her finnes et bredt utvalg av innovative løsninger for alle områder innen redningstjeneste, brannforebygging og –slukking, katastrofe- og sikkerhetsutstyr – samtidig som det foregår demonstrasjoner av redningsmannskap med benytter alt tilgjengelig moderne utstyr i sine ”live”-demonstrasjoner under messen.

 

I tillegg til messestands arrangeres kongresser og symposier og spesielle firmapresentasjoner.

 

Spennende aktiviteter på uteområdet

Uteområdet blir et livlig sted med realistiske demonstrasjoner og show i regi av både kommersielle og ikke-kommersielle utstillere – fra nytt brannslukningsutstyr og –teknologier til simulerte branner og brannslukningsøvelser, dramatiske redningsaksjoner og innsats i forbindelse med ulykker forårsaket av kjemikalier eller naturkatastrofer.
 
Klikk her for å komme til INTERSCHUTZ sine hjemmesider.