NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
SOLSKINNSHISTORIER 2010
Av Per Ole Sivertsen  
04.01.2011
 
Totalt er det registrert 2690 solskinnshistorier siden vi startet med dette 1. januar 2003. I fjor ble det registrert 212.
-

Dersom du har noen historier for i fjor som du ønsker å få registrert før jeg sender ut ny excelfil så kan du gjøre det innen 17. januar. Husk at jo flere historier vi får registrert jo bedre er det for både NBLF, kretslagene, brannvesenet og deg som medlem. Dette fordi denne jobben genererer økonomisk støtte til NBLF pluss at en god samling kan brukes til nyttig informasjon og i undervisning som gode eksempler. Selv har jeg brukt historier til å "selge" sprinkleranlegg og direktevarsling med godt hell. I tillegg kan en god samling brukes internt i brannvesenet i forbindelse med årsrapport.

 

Oppfordringen er enkel - gå gjennom logger fra hendelser for fjoråret og sørg for at dem blir registrert før 18.januar. Excelfila er ferdig laget med filter og diagrammer noe som gjør at det er enkelt å ”leke” med tallene. Med filteret kan du for eksempel se hvor mange ganger direktevarsling fra objekter i egen kommune har hatt betydning for utfallet.
 
Det er svært enkelt å registrere en historie - det er bare å logge seg inn så finner du fort ut resten. En historie tar under 1 minutt å registrere.
 
Vedlagt følger en Brukerveiledning  - lykke til.