NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
17 BRANNVESEN SAMMEN OM EN TRYGG ADVENT
Av Eira Kamhaug  
09.11.2012
 
17 brannvesen i 40 kommuner deltar i en førjulskampanje for å sikre en brannfri høytid. Med 650 500 innbyggere til sammen når vi ut til svært mange med vårt viktige budskap.
-

For åttende år på rad samarbeider brannvesenet på Nedre Romerike, i Asker og Bærum, Hurum, Røyken, Drammensregionen, Kongsberg og Ringerike om en julekalender for barn med de viktigste rådene for en trygg jul. Ti andre brannvesen på Østlandet deltar i kampanjen sammen med oss. 32.500 julekalendere skal deles ut.

Skolebesøk

Etter en times brannvernundervisning med elevene på utvalgte trinn på barneskolene, deler vi ut julekalenderen og ber dem om å henge den opp hjemme. Vi oppfordrer foreldre og andre voksne til å følge barnas råd.

Brann og kjærlighet

Brannvesenets julekalender 2012 er laget som en julehistorie om brann og kjærlighet. Hovedpersonene Nikoline og Jens går på 6. trinn og opplever en rar og spennende desember. Men selvfølgelig ingen Brannvesenets julekalender uten at vi også har med gode råd og tips for hvordan vi kan få en trygg og brannfri julehøytid!

Konkurranser og premier

Julekalenderen inneholder flere konkurranser med flotte premier. Tradisjonen tro oppfordrer vi i kalenderen og i undervisningen, barna til å gjennomføre en sikkerhetssjekk av boligen sammen med de voksne.

Sikkerhetssjekken finnes også på kalenderens nettsider, www.abbv.no/julekalender. På nettsidene finnes også flere konkurranser og bakgrunnsstoff. I fjor var det over 3.300 boligbranner i Norge, og de aller fleste branner oppstår i boliger.