Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

 

NBLF-FORUM

Svar på melding
   MELDING
Forfatter Melding: Brannstasjon - særskilt brannobjekt?
Jan Fausk Kan en brannstasjon registreres som særskilt brannobjekt og event. på hvilket grunnlag? Kunne vært interessant å høre andres meninger om dette.
SVAR
Forfatter Svar
Dato
 
Knut Øystein Ekroll
Det er sikkert mulig å bruke dette som ett pressmiddel ovenfor egen kommune. Men de branntekniske kravene til ett byggverk er nesten identiske uavhengig av om bygget er registrert som særskilt brannobjekt eller om det bare er ett vanlig brannobjekt.
Formålet med å registrere små brannstasjoner er nok å synliggjøre både sårbarheten og det økonomiske tapet som følger av en brann i den eneste brannstasjonen i bokstaveligtalt mils omkrets. Den samfunnsmessige konsekvensen av at garasjen med kommunens eneste brannbil går tapt kan fort bli stor med tanke på kommunens plikt til å holde brannberedskap.
05.03.2017
 
Jan Fausk Takker for svar! Jeg stusser allikevel over hensikten med å registrere små brannstasjoner uten bemanning som §13-objekt? Hva er egentlig formålet? Kan brannvesenet bruke dette som et pressmiddel ovenfor egen kommune til å oppgradere brannstasjonene? Dette vil i så fall bli en svært spesiell problemstilling.
04.03.2017
 
Knut Øystein Ekroll
Utgangspunktet er at alle bygg der "brann kan medføre tap av mange liv eller store skader på helse, miljø eller materielle verdier" skal registreres. Etter forarbeidene til brannloven skal kommunen ha rom for å utvise skjønn etter lokale behov ved identifisering av særskilte brannobjekt.
I tillegg utbroderer forskriften at tilsyn skal prioriteres basert på blant annet risikoen for tap av liv, materielle verdier og samfunnsmessige konsekvenser.
 
Hva som gjelder for en brannstasjon vil derfor være avhengig av lokale forhold og beredskap samt typen brannstasjon, en liten brannstasjon uten bemanning vil ha lavere risiko enn en stor brannstasjon med kasernert mannskap og utstyr som er tenkt brukt for en større region (vertsbrannvesen). Mange ser nok mest med den samfunnsmessige konsekvensen av brann i brannstasjonen, men også hensynet til at bygget kan romme sovende personer og store materielle verdier i form av utstyr som ikke nødvendigvis kan erstattes på kort varsel vil kunne være tungtveiende.
03.03.2017
 
Jan Fausk Er det ingen skarpskodde branningeniører/inspektører som våger seg frempå? Eller er spørsmålet for dumt, sånn rent faglig sett?
02.03.2017
 
Tilbake til diskusjonssiden
 

Svar på melding
Navn:
E-post:
Melding:
 
Skriv inn de 3 siste (små) bokstavene i det norske alfabetet:
Kontroll:
Skriv inn koden nøyaktig slik du ser den i bildet:
(Cookies må være slått på)
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code [Gi meg ny kode]
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 2.01
Copyright ©2005-2006 Web Wiz Guide
 
 

 Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann